Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Päiväretkelle luontoon!

Oriveden rantamaisemissa kahden rengasreitin kokonaisuus, joka esittelee metsäluontoa, metsänhoitoa, riistanhoitoa ja eräperinnettä.

Reitin kuvaus: Oriveden rantamaisemissa kahden rengasreitin kokonaisuus, joka esittelee metsäluontoa, metsänhoitoa, riistanhoitoa ja eräperinnettä.

Lähtöpaikka: Erä- ja riistapolun parkkipaikka Anttilantiellä.

Pituus: 4,7 km: läntinen Parppeinlammen reitti 2,4 km ja itäinen Hietaniemen reitti 2,3 km (soveltuu lapsiperheille, reitin varrella Hietalahden uimaranta), kävelyaika 2 t.
Joensuusta: 62 km, Kiteen keskustasta 10 km.

Luontevinta on lähteä ensin Parppeinlammen suuntaan. Polun alun kuivalla kankaalla esitellään mm. riistan ruokintakatos, rehuvarasto ja pieni riistapelto. Pian polku nousee Parppeinlammen ja Oriveden väliselle harjulle. Harjun päällä kulkevan polun kupeessa on yllättäen pieni lehtomainen notkelma, joka tarjoaa elinympäristön mm. pyylle. Verkkovajan kohdalla polku tekee jyrkän käännöksen takaisin ja alkaa seurata Oriveden rantaa. Rehevä rantaluhta ylitetään pitkoksia pitkin.

Parppeinlammen luontopolku päättyy pikkutielle. Vasemmalle jää Hietaniemen uimarannan pysäköintipaikka.

Hietaniemen eräpolku jatkuu heti pikkutien toiselta puolen ja ohittaa heti uimarannan. Siellä on nuotiopaikka ja pukukopit. Heti sen jälkeen polku kääntyy Hietaniemeen. Sen kärjessä on tilava kota. Mäntykankaan jälkeen polku laskeutuu niemen kainalossa olevaan laajaan luhtaan. Se ylitetään pitkoksia myöten. Luhdan jälkeen noustaan jälleen kankaalle. Polun varrella kerrotaan riistanhoidosta ja pyyntitavoista.

Polun lähtö- ja loppupiste on pääportin lähellä oleva tukikohta, jossa on 50 hengen ruokailukatos. Opasteina ovat selkeät puiset viitat. Reittien varrella on runsaasti infotauluja.

Ajo-ohje: Valtatie kuudelta käännytään Tolosenmäen risteyksessä Rääkkylään vievälle tielle (482). Sitä ajetaan 3,1 km, kunnes on viitta vasemmalle Kiteen erä- ja riistapolku (Anttilantie). Sitä ajetaan 400 m, sitten vasemmalle eräpolun viitta. Ajetaan 800 m erä- ja riistapolun portille, jonka vieressä on pysäköintipaikka.


Reitin ylläpitäjä: Muljulan kyläyhdistys.

Tyyppi: Päivän polku
Vaikeustaso: (helppo)

Muuta huomioitavaa: Sopii myös lapsiperheille

» Kartta

Linkit: www.kitee.fi

DSC04454.JPG


953.JPG