Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Pajarinhovin Matkailukeskuksessa viihtyvät myös perheet

Pajarinhovin punainen päärakennus ja sen edessä liehuvat liput ovat monelle 6-tien kulkijalle tuttu näky. Päärakennuksen takana avautuu kaunis Pyhäjärvi, jonka rannalla sijaitsevat matkailukeskuksen loma-asunnot. Alueen ilmakuvasta näkyy myös järveä halkova pitkä Pajarinniemi.

– Pajarinhovin vahvuus on ehdottomasti erittäin monipuolinen palvelutarjonta. Meillä on alueella lomamökkien ja hotellimajoituksen lisäksi kylpylä, eläinpuisto, ravintola ja myymälä. Kylpylä valmistui alueelle vuonna 2010 ja tarjolla on erilaisten poreiden sekä uintiin sopivan rata-altaan lisäksi myös vesiliukumäkiä sekä erilaisia saunoja. Päärakennuksessa sijaitsevan tanssipaviljongin 400 neliön lattia on tunnettu tanssijalalle sopivasta liukkaudestaan. Suomen ykkösartistien ja orkestereiden tahdittamaa musiikkia on tarjolla ympäri vuoden, kertoo Kalle Keskimäki

Matkailukeskus Pajarinhovi on vuonna 1981 perustettu suomalainen perheyritys. Sen nimi juontaa juurensa kiteeläiseen Pajari-legendaan, jonka mukaan on nimetty myös läheinen, Pajarinniemen kilometrin mittainen niemi luontopolkuineen. Legendan mukaan kiteeläisiä keskiajalla kiusannut Pajari nimittäin kivitettiin Pajarinniemessä. Muistona paikalla on edelleen kivistä koottu Pajarinhauta.

– Nykyisin meillä on täällä paljon rauhallisempaa, virnistää Kalle. Pajarinhovin laajasta palvelutarjonnasta nauttivat nimittäin myös perheet. Esimerkiksi eläinpuistossa eläimiä on noin 200. Pääosin ne ovat Suomen luonnossa tavattavia nisäkkäitä ja lintuja, mutta mukana on myös eksoottisempia lajeja. Karhuherra Riku on tietysti puiston näkyvä johtaja.

Pajarinhovin Matkailukeskus on avoinna ympäri vuoden.
Pajarinniementie 1, Puhos, puh. 0207 425 770
Pajarinhovi >
Kitee Zoo >

facebook_icon.png

Kiteen Eläinpuisto