Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Vaikkojoki.png

Reitin vaikeusaste: Helppo

Vaikkojoen vesireitti alkaa Juuan Vaikkojärvestä, Vaikosta. Reitiltä löytyy lähes 90 kilometrin mittainen melontareitti, joka päättyy Kärenjärvelle, Kaaville. Joen varrella voi kohdata jopa 40 virtaisaa koskea, mutta reitin varrelta löytyy myös aloittelijoille soveltuvia melontapaikkoja. Lisäksi, Vaikkojokeen on istutettu arvokalaa, kuten taimenia ja harjusta. Kalastuslupia Vaikkojoelle on mahdollista ostaa Juuan ABC:ltä (010 763 7642) sekä Sport-Kone Halonen Oy:ltä (050 593 4933). Lisäksi, Vaikkojärven ympäriltä voi kulkija löytää tukinuiton kiviohjureita 1930–1950-luvuilta.

 

Tamminiemen kota

Tamminiemi1.jpg

Hirsinen Tamminiemen kota kohoaa kauniin Vaikkojärven rannalla. 30 hengen kota on avoin kaikille vieraille, mutta käyttäjien toivotaan jättävän vapaaehtoinen käyttömaksu kodasta löytyvään lippaaseen. Kodan pihapiiristä voit lähteä melomaan Vaikkojoelle, hypätä tummavetiseen Vaikkojärveen uimaan, käydä soutamassa järvellä kodalta löytyvällä veneellä tai pelata beach volleyta kodan vieressä olevalla kentällä. Kotaa voi myös varata yksityiskäyttöön Markku Haloselta (045 186 3689).

Reitti: Aja Juuan kiertoliittymästä Juankosken suuntaan 19km, jonka jälkeen käänny oikealle Vaikontielle. Vaikkojärven rantaan on noin 2,5km.

 

Myllykosken laavu

Myllykoski1.jpg

Vaikkojoen varrella sijaitsee helposti löydettävä retkelykohde, Myllykosken laavu. Laavu soveltuu hyvin niin kalastajien kuin perheiden ja kaveroporukoiden virkistyskäyttöön. Pakkaa mukaan retkieväät, paista nuotiolla makkarat ja kokeile kalaonneasi kosken kuohuissa!

Osoite: Kotalammintie 1029

 

Kotakylä Menninkäinen

Kotakylä3.jpg

Juuan vaarojen varjoista löytyvä, Vaikkojärven rannalla oleva Kotakylä on erähenkisen ihmisen unelmapaikka rauhoittumiselle, rentoutumiselle, luonnosta nauttimiselle sekä hiljentymiselle. Kotakylän neljän hehtaarin alueella kodat muodostavat asuinkylän: kodasta löytyvät porontaljoilla pehmustetut vuoteet, nuotiopaikka sekä välineet kahvin ja teen keittoon – löytyypä alueella myös muutama vuokrattava aitta. Majoittujan käytössä ovat myös kalastusluvat, kanoottien käyttö, onget, keittiökatoksen käyttö sekä sauna. Lisäksi, vuokrattavana on lauttasauna. Kotakylän aluevuokra on 45€ ensimmäiseltä yöltä, sen jälkeen 25€/vrk. Varauksen voi tehdä Leila Tuonoselta (040 571 5837).

Osoite: Kotakyläntie 197

 

Vaikkojoen lähestymis- ja maastokartta

Vaikko.png

Vaikkojoki (maasto).png

 

Vaikkojoen katselu- ja taittoesitteet:

Katseluesite: Vaikkojoki.pdf

Taittoesite: Vaikkojokit.pdf