Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Pirunkirnux.png

Reitin vaikeusaste: Vaativa

Komea Pirunkirnun rotkomuodostelma koristaa vanhan metsän aluetta Polvelassa. Alkutaival Pirunkirnulle kuljetaan kapeaa, metsäistä polkua pitkin – matkan varrelle sattuvat pitkät ja tuuheat kuuset julistavat koskemattoman metsän alkavaksi. Pirunkirnulle saapuessa, ensiksi kulkijan yllättää rotkon pohjalla kasvavan kuusikon latvat: eivätpä ne yllä edes silmiesi korkeudelle. Jääkauden muovaama kalliojyrkänne on rosoinen ja jyrkkä, mutta itse rotko on runsaan kasvillisuuden peittämää. Rotkon pohjalla tunnelma vaihtuu jälleen: tuuli ei puhalla, äänet ovat vaimeat, ilma on kylmä ja kostea. Vanhan tarun mukaan paikan on rakentanut siellä oleilevat mystiset voimat, joita esi-isämme eivät voineet täysin käsittää. Pirunkirnun kallioilta voi ihailla myös Tahkovaaran hulppeaa metsämaisemaa: alue näyttää erityisen kauniilta talvella tykkylumen peittäessä puiden latvat.

Reitti: Aja Juuan liikenneympyrästä Kaaville päin 10,6km ja käänny oikealle Tahkovaarantielle. Aja 4,4km ja jätä auto levikkeelle. Polku Pirunkirnulle lähtee tien vasemmalta puolelta, kyltillä merkatusta pisteestä.

Pirunkirnun polku Infogis -karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen ikkunan)

Pirunkirnu2.JPG

 

Pirunkirnun lähestymis- ja maastokartta

Pirunkirnu.png

Maasto.png

 

Pirunkirnun katselu- ja taittoesitteet:

Katseluesite: Pirunkirnu.pdf

Taittoesite: Pirunkirnut.pdf