Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Paalaslogo.png

Reitin vaikeusaste: Helppo/keskitaso

Paalasmaa on Juuan kunnassa sijaitseva saaristo, joka koostuu kolmesta saaresta: Pääsaari, Toinensaari ja Kolmassaari. Saaria yhdistävät toisiinsa sillat, mutta itse saaristoon pääsee vain elämyksellisellä Hirvisalmen lossilla. Lisäksi, Paalasmaa on Suomen sisävesien korkein asuttu saari. Paalasmaassa on myös suosittu Camping –alue, joka on terasseineen avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun (osoite: Eteläpääntie 140).

Katso myös:

Hirvisalmen lossin aikataulu

Paalasmaa Campingin esittely

 

Paalasmaan saaristotie

64839641_2456837884366515_746396063992119296_n.jpg

Paalasmaan saaristotie yltää Kannaksen kylältä saariston loppuun saakka. Saaristotieltä löytyy neljä erityisen hienoa maisemapysäkkiä, joilta ohikulkija voi ihailla niin Pielisen järvimaisemaa kuin myös rannikon sankkaa koivikkoa: Kannas, Honkasaari, Karhusaari ja Arkkusaari.

Reitti: Käänny Nurmekseen, aja 2,8km ja käänny oikealle Paalasmaahan. Saaristotie alkaa tästä. Viimeinen maisemapysäkki, Arkkusaari, on 9,8km päässä Paalasmaan risteyksestä.

Paalasmaan saaristotie Infogis -palvelussa (linkki avautuu uuteen ikkunaan)


Kaajanlammen lintutorni

Kaajanlampi.jpg

Kaajanlammen lintutornilla voi kulkija pysähtyä tarkkailemaan saaristossa elävää siivekästä väestöä. Lammella nähdään erityisesti eri sorsalintuja, kuten komea sinisorsa, mutta eivät suuret joutsenetkaan ole tällä rannalla harvinaisia. Lintutornilla on lisäksi lintuharrastajien kokoama lintuhavaintokirja sekä tieto-opus alueella liikkuvista lintulajeista.

Reitti: Käänny Nurmekseen, aja 2,8km ja käänny oikealle Paalasmaahan. Aja 2,5km ja käänny Lamminkyläntielle. Aja 1,7km ja käänny oikealle Salmelantielle. Aja 600m, polku lintutornille lähtee vasemmalta, opastekyltin luota.

Lintutorni Infogis -palvelussa (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

 

Paalasmaan luontopolku ja Sydänvaaran näkötorni

sydänvaara.jpg

Paalasmaan luontopolku esittelee kulkijoilleen Paalasmaan vaihtelevaa luontoa. Luontopolku on 15 kilometriä pitkä, ja matkan varrelle sattuvatkin Paalasmaan saaren korkeimpaan kohtaan kohoava Sydänvaaran näkötorni, Saarenpään grillikota, Paalasmaan maalaisromanttinen kylätalo sekä evankelis-luterilaisen seurakunnan rukoushuone. Sydänvaaran näkötornilta näköala ylettää koko Paalasmaan saaristoon. Paalasmaan luontopolkua koristavat reitin varrella olevat luonnonkukat, kuten tuoksuvat siankärsämöt ja hennot harakankellot. Reitti on vaikeustasoltaan keskitasoa.

Reitti: Luontopolku alkaa Paalasmaa Campingin pihapiiristä (Eteläpääntie 140). Aloita reitti kävelemällä Paalasmaantien yli Nevalanpääntielle. Kulje n. 1,8 kilometriä, käänny viitoituksen kohdalta vasemmalle ja seuraa polkua näkötornille. Näkötornilta jatka matkaa Saarenpääntielle, käänny oikealle ja jatka matkaa n. 3,5 kilometriä grillikodalle. Palaa Paalasmaantielle takaisin Saarenpääntietä pitkin ja palaa Eteläpääntietä pitkin takaisin Paalasmaa Campingille.

Paalasmaan luontopolku Infogis -palvelussa (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

 

Paalasmaan saariston lähestymis- ja maastokartta

Paalasmaa1.png

Paalasmaa2.png

Paalasmaan saariston katselu- ja taittoesite

Katseluesite: Paalasmaa.pdf

Taittoesite: Paalasmaat.pdf