Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Korkeavaarax.png

Reitin vaikeusaste: Keskitaso

Kolin pikkusisar –tittelin ansainnut Korkeavaara ja sen lävitse kulkeva 3,5 kilometrin mittainen UKK-reitti sijaitsevat kymmenen kilometrin päässä kirkonkylän tuntumasta. 167 metriä korkeaa vaaraa edeltävät jyrkät laskut ja nousut, joita ylittäessä voi kulkija törmätä runsaisiin mustikka- ja puolukkametsiin – myös sienet viihtyvät Pielisen rannalla sijaitsevalla kankaalla. Korkeavaaran henkeäsalpaavaa näköalaa voi ihailla korkeimmalta kohdalta löytyvällä hyvin hoidetulla nuotiopaikalla, jonka yhteydessä on myös hirsinen keittokatos sekä wc. Ympäröivä maisema yltää aina Paalasmaan saaristoon saakka. Laavulta löytyy myös geokätkö.

Korkeavaaran reitin voi aloittaa joko Nunnanlahden koulun pihapiiristä tai aivan Korkeavaaran juurelta, Kokkolahdentieltä - retkeilyn päätteeksi kulkijan on mahdollista pulahtaa Pieliseen Nunnanlahden koulun takaa löytyvältä uimarannalta. Pisimmillään Korkeavaaran reitin pituudeksi muodostuu noin 6km.

Reitti: Pysäköinti Kokkolahdentielle: Käänny Joensuuhun päin, aja 1,1km ja käänny vasemmalle Nunnanlahdentielle. Aja 7,9km, käänny Kokkolahdentielle ja jätä auto 170m päähän vasemmalle puolen tietä parkkiin.

Pysäköinti Nunnanlahden koululle: Osoite Nunnanlahdentie 964. 

Korkeavaara 22_5 019.JPG

 

Korkeavaaran lähestymis- ja maastokartta

  Korkeavaara (reittivalmis).png

Korkeavaara (maastovalmis).png

Korkeavaara 2.0.pdf (Korkeavaaran katseluesite)

Korkeavaara 2.0x.pdf (Korkeavaaran taittoesite)