Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Mitäs tänään tehtäisiin?

Talvellakaan ei tarvitse jäädä kotiin istumaan! Joensuusta löytyy monipuolista nähtävää, tehtävää ja toimintaa kaikenikäisille lapsille ja aikuisille.

Raikas pakkassää antaa punaiset posket ja reippaan mielen, joten kaupungin tarjoamat ulkoliikuntamahdollisuudet kannattaa käyttää hyväksi.

Hyvinhoidettuja hiihtolatuja lähtee jokaisesta kaupunginosasta, reittejä on kaikentasoisille hiihtäjille. Ajantasaisen latukartan voit tarkistaa tästä. Joensuusta löytyy myös lukuisia luistelukenttiä, joten ei muuta kuin hokkarit mukaan ja kaukaloon! Tarkista vapaat luisteluvuorot täältä. Lumikenkäily on leppoisaa puuhaa, välineitä tähän talvilajiin vuokraa esimerkiksi Pokali.

Pilkkimään koko perheen voimin? Onnistuu, sillä Pielisjoelle ja Pyhäselälle järjestetään myös talvikalastusretkiä. Vauhdikkaampaan menoon sopii moottorikelkkailu; kelkkareittejä on niin jäällä kuin maalla, ja jos et omista kelkkaa, voit sen joko vuokrata tai lähteä opastetulle kelkkasafarille.

Mikäli kantti kestää, pulahda avantoon Joensuun Jääkarhujen kanssa! Avantouinti on takuuvarma elämys, joka jokaisen kannattaa kokea edes kerran elämässään.

Entä jos paukkupakkanen tai talvimyrsky yllättää? Ei hätää, sillä ajanvietettä löytyy myös sisätiloista!

Rentoudu tropiikin lämmössä Botaniassa, tutustu museoiden tarjontaan Hilman ja Onnin seurassa tai fiilistele Taitokorttelin tunnelmallisissa pikkuputiikeissa. Joensuun lukuisat tunnelmalliset kahvilat tarjoavat pienen tauon arkeen monipuolisten herkkujensa kera. Oletko jo esimerkiksi käynyt KahviOnnissa tai Houkutuksessa?

Toiminnallisempaa talvipäivää halajaville sopii erinomaisesti Huonepakopeli. Virkistysuimala Vesikon lämpimät vedet houkuttelevat pulikoimaan ja Kuntokeitaan lukuisat palloilulajit, ninjarata sekä huippuhauska bubble soccer saavat varmasti hien ja ilon pintaan.

Muksujen kestosuosikki Hoplop on varma viihdyke säällä kuin säällä ja viihdekeilahalli Cosmicissa koko perhe voi kisailla keilailun, biljardin tai dartsin merkeissä. Elokuvateatterikeskus Tapio tarjoaa kaupungin parhaat leffat.

Näyttämötaiteen lumoavan maailman voi puolestaan kokea Joensuun kaupunginteatterin lukuisissa näytöksissä. Vai ehkä sittenkin konserttiin Joensuun kaupunginorkesterin monipuolisen ohjelmiston säestämänä?