Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Utran opastetut reitit

Tutustu Utran historiaan paikan päällä tai etänä

Mobiilioppaat tuovat esille Joensuun Utran kaupunginosan monivaiheista historiaa ja kansanperinnettä. Myös lapsiperheet on huomioitu mobiilioppaiden sisällöissä.

Utran mobiilioppaat sisältävät kolme erilaista reittiä. Utran tarina –reitti tutustuttaa Utran teollisuusyhdyskunnan, muun muassa sahojen ja lasitehtaan, historiaan ja utralaiseen elämänmenoon eri aikoina. Etsivätoimisto Lutra & Lutra sijoittuu Utran saarille ja oppaassa seikkailevat piirretyt saukkohahmot. Utra on hävityksen kaupunti –reitti tuo esille Utran historian synkempää ja salaperäisempää puolta uskomustarinoiden ja vanhojen uutisten kautta.

Historiallisesta Utrasta on kadonnut jo paljon, mutta mobiilioppaiden kautta pääsee näkemään vanhaa ja myös harvinaista valokuvamateriaalia. Oppaiden aineisto on peräisin Pohjois-Karjalan museon kokoelmista ja yksityisiltä informanteilta.

Lisätietoja
Projektikoordinaattori Reetta-Mari Kellokoski
InterActive History –projekti, Pohjois-Karjalan museo
Puh. 050 472 7914
reetta-mari.kellokoski@joensuu.fi

Oppaat ovat saatavilla suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Mobiilioppaat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Reitit alkavat Utran saarten parkkipaikalta ja reittien pituus on 2–3 kilometriä. Utran saarten parkkipaikalla on mobiilioppaista kertova infotaulu ja linkki ja QR-koodi mobiilioppaisiin. Mobiilioppaisiin on mahdollista tutustua myös paikasta riippumatta internetin välityksellä. Mobiilioppaiden internet-osoite on https://tarinasoitin.fi/utra