Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Pohjois-Karjalan museo sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, Carelicum -nimisessä rakennuksessa. Museon pysyvät näyttelyt kertovat Pohjois-Karjalan ja osittain myös Laatokan Karjalan alueiden esihistoriasta, historiasta ja kansankulttuurista. Joensuun kaupungin historialle on omistettu oma osasto. Monet käyvät museossa ihailemassa myös Sortavalan pienoismallia, joka lahjoitettiin Joensuun kaupungille 1990-luvun alussa. Museorakennuksen katutasossa on vaihtuvien näyttelyiden tila, jossa järjestetään vuosittain 3-5 teemanäyttelyä. Lapsiperheille löytyy katutasosta satukaupunki Mukulakatu.

Kesän 2018 teemanäyttely on valokuvaaja Heikki Willamon Myyttinen matka (14.6.–2.9. 2018), joka kertoo eläinten ja ihmisten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta. Lähtökohtana näyttelyn teoksille ovat olleet ihmiskunnan vanhimmat tunnetut taideteokset: luola- ja kalliotaide. Matkaoppaina toimivat karhut, hirvet, peurat, sukupuuttoon kuolleet alkuhärät, mammutit ja villihevoset.

Näyttelyn yhteydessä on esillä Perttu Saksan lyhytelokuva Eläimen Kuva (2017). Elokuvassa soi Verneri Pohjolan ja Mika Kallion improvisaatiomusiikki, johon yhdistyy Heikki Willamon kirjoittamien tekstien pohjalta dramatisoituja ajatuksia luonnosta ja eläimistä.

Pohjois-Karjalan museo Hilma
Carelicum, Koskikatu 5, Joensuu
Puh: 050 520 2762
pohjoiskarjalanmuseo@joensuu.fi

Liput: 3/5 €
Avoinna: ma-pe 10-17, la-su 10-15, poikkeukset aukioloaikoihin verkkosivuilla
www.pohjoiskarjalanmuseo.fi

facebook-logo1.png  Instagram_Logo_2016_Header.jpg
hilma_logo.PNG