Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Tervetuloa tutustumaan Ortodoksiseen kulttuurikortteliin

Joensuun sydämessä

Tule tutustumaan ortodoksisuuteen ja kokemaan sen hartaus ja pyhyys. Tarjoamme korttelissa monia rauhoittavia hetkiä niin yksittäisille kulkijoille kuin ryhmille. Ortodoksisen kulttuurikorttelin muodostavat Ortodoksinen kulttuurikeskus, Ortodoksinen seminaari ja seminaarin bysanttilaistyylinen kirkko sekä kreikkalaistyyppinen piha-alue mosaiikki-ikoneineen. Näyttelyt, kokous- ja juhlatilat sekä ravintolapalvelut sijaitsevat kulttuurikeskuksessa. Korttelin lähistöllä sijaitsevat myös pyhän Nikolaoksen kirkko, pyhän Ristin tsasouna ja monet muut Joensuun keskustan kulttuurikohteet.

NÄYTTELYT
Kulttuurikeskuksen näyttelyissä perehdytään ortodoksikristityn elämän vaellukseen syntymästä tuonilmaisiin. Pysyvässä Ristikansan vaellus -näyttelyssä voi tutustua elävään ortodoksisuuteen arjessa ja juhlassa. Näyttely perehdyttää ortodoksiseen elämäntapaan kuvin, tekstein ja esinein. Kulttuurikeskuksella järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä 1-3 kertaa vuodessa. Lisäksi esillä on kokoussalien ikoninurkkaukset sekä ravintolasalissa harvinaiset matkaikonostaasit 1700-luvulta. Näyttelykierroksen voi tehdä joko omatoimisesti tai oppaan kertomana.

RAVINTOLA ELIAS
Lounastarjonnasta huolehtii Ravintola Elias perinteisellä kotiruoalla. Ruokalistan perustana ovat tuoreet, kotimaiset raaka-aineet ja selkeät, konstailemattomat maut. Tarjolla on päivittäin myös herkullinen kasvisvaihtoehto. Eliaksen catering-palveluista voi tilata myös ortodoksisen menun tai karjalaisen pitopöydän. Kahvilasta saa tuoretta kahvia paikan päällä leivotun pullan kera, sekä suolaista ja makeaa pikkupurtavaa.

KOKOUSPALVELUT
Ravintola Eliaksen kokous- ja koulutustilat tarjoavat kätevän päiväkokousympäristön keskustassa eri kokoisille ryhmille. Kokoustilat sijaitsevat ravintolan alakerrassa, joten ruokailuun siirtyminen sujuu joustavasti. Tarjolla on myös viihtyisä takkahuone saunoineen. Ravintolan omat tilat ovat käytössä päiväsaikaan ruokailijoille sekä sopimuksen mukaan tilaisuuksia varten myös iltaisin. Ravintolan yhteydessä sijaitsevassa yläsalissa voi järjestää esim. syntymäpäiviä, koulutustilaisuuksia ja surun kohdatessa myös muistotilaisuuksia. 

AUKIOLOAJAT JA YHTEYSTIEDOT
Ma-pe klo 9-15
la ja su kulttuurikeskus auki vain tilauksesta. Muina aikoina tilauksesta ryhmille, opastukset puh. 0500 285 906 tai info@ortodoksinenkulttuurikeskus.fi

Anne Mujunen
puh. +358 500 285 906
info(at)ortodoksinenkulttuurikeskus.fi

Osoite; Kauppakatu 44, 80100 Joensuu
www.ortodoksinenkulttuurikeskus.fi