Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Taidetta, teatteria ja tunteita Enon Louhiojalla

Kulttuuriyhdistys Louhi tarjoaa kulttuurillisia elämyksiä kaikille

Joensuuhun ajaessa Lieksasta päin saatat huomata vaalean hirsitalon, ja sen pihalla kasan vanerisia ihmishahmoja. Tämä kulttuurin monikehto tunnetaan nimellä Louhitalo, ja sen ylläpidosta vastaa kulttuuriyhdistys Louhi.

Tunnelmallinen Louhitalo sijaitsee Louhiojan kylällä Joensuun Enossa. Sijainti Joensuun keskustaan on suunnilleen 35 kilometriä, eli voidaan sanoa Louhitalon sijaitsevan aivan kivenheiton päässä.

Kulttuuriyhdistys Louhi kuvailee Facebook-sivuillaan yhdistystä näin:“Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia paikallista kulttuuriperinnettä, sekä mahdollistaa kansalaisten omaehtoista kulttuuriharrastusta. Uudistaa ja kehittää kansalaisten kulttuurikäsitystä, sekä edesauttaa taiteen ja kulttuurin avulla yleistä hyvinvointia.”

Kulttuuriyhdistys Louhen omistamassa Louhitalolla järjestetään paljon tapahtumia. Syksyllä Louhitalolla aloitetaan Louhiteatterin harjoitukset, ja esitykset pidetään marras-joulukuun vaihteessa. Aikaisempien vuosien esityksiä on ollut esimerkiksi Kauas pilvet karkaavat, Pessi ja Illusia, Papin perhe ja monia muita. Syksyn 2018 näytelmää ei ole vielä julkistettu.

Louhitalolla voi myös järjestää erilaisia kursseja, luentoja ja työpajoja. Esimerkiksi Joensuun seudun kansalaisopisto järjestää kuvataidekursseja ja luentoja syksyllä ja keväällä Louhitalolla.

Juhlat tiedossa mutta ei vielä tiloja? Louhitaloa voi myös varata yksityiseen käyttöön. Louhitalossa on upea hirsinen juhlasali, johon mahtuu 120 henkeä. Lisätietoja juhlatilojen vuokrauksesta löytyy kulttuuriyhdistys Louhen internetsivuilta.

Kuva: Tuija Hirvonen-Puhakka