Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Maksutonta tekemistä koko perheelle!

Kesäaikaan ei tarvitse jäädä kotiin istumaan! Joensuun ympäristöstä löytyy monipuolista toimintaa kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Ja parasta näissä vinkeissä on: Ei maksa mitään!

Tunnelmallisen, käsityöhön erikoistuneen Taitokorttelin pihalla voi kesän ajan maksutta ajaa polkuautoilla. Polkuautopiha on avoinna 11.6.-8.8.2019 ma-pe 10-17, la 10-15 sekä heinäkuussa sunnuntaisin klo 12-16. Lisää tietoa polkuautopihasta löydät täältä.

Sinkkolan kotieläinpuistossa pääset tutustumaan esimerkiksi possuihin, vasikoihin, vuohiin, lampaisiin ja moniin muihin kotieläimiin. Nämä suloiset kesäasukit ovat tavattavissa 31.8. asti aina tiistaista sunnuntaihin klo 9-17. Poikkeuksena ovat teatterin esityspäivät, jolloin piha on auki rajoitetusti. Sinkkolan kesäkahvio palvelee pihan kävijöitä aukioloaikoina. Kahviosta löytyy virvokkeita, leivonnaisia ja Sinkkola-aiheisia tuotteita muistoksi vierailusta. Tutustu myös Sinkkola-pajaan, joka on maksuton kierrätysaskartelupaja vanhassa aitassa. Askartelut ovat suunniteltu lapsille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita kokeilemaan kättentaitoja. Lue lisää täältä.

Joensuun seudulla on lähes sata leikkipuistoa! Meidän Joensuu julkaisi kartan, johon on merkitty kaikki Joensuun leikkipuistot.  Katso kartalta itseäsi lähinnä sijaitseva puisto, ja vie koko perhe nauttimaan ulkoilmasta ja aktiivisesta puistoilusta.

Säiden salliessa ja helteillä on kiva lähteä rannalle uimaan ja ottamaan aurinkoa. Joensuun seudulta löytyy 34 liikuntapalvelujen seurannassa olevaa uimarantaa. Näistä uimarannoista 9 sijaitsee keskusta-alueella. Uimarannat ovat pääsääntöisesti valvomattomia. Osassa rannoista on WC tai kioski. Lisätietoja uimarannoista löydät kaupungin sivuilta.

Luontoretki koko perheen voimin onnistuu lähellä tai kauempana Joensuun keskustaa. Pakkaa eväät reppuun ja seikkaile lasten kanssa pitkin luontopolkuja tutkien mitä erilaisimpia kasveja, lintuja tai mitä ikinä vastaan tuleekaan! Lähimmälle luontopolulle pääset täältä.

Kuva: Jyri Keronen