Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Vietä mukava päivä luonnossa liikkuen!

Noljakan ja Kuhasalon luontopolut

Joensuun seudulla löytyy useita luontopolkuja ja luontokohteita. Jos haluat päästä helposti ja nopeasti retkeilemään, se on mahdollista. Joensuussa retkipolkuja löytyy keskustan välittömässä läheisyydessä, jonne pääsee autolla ja julkisella kulkupelillä. Luontopoluilla samoaminen vie yleensä vain muutaman tunnin, ja siksi ne sopivat myös lapsiperheille hyvin, koska eivät vaadi lenkkareita tai kumikenkiä erikoisempia varusteita.

Aivan keskustan läheisyydessä on Noljakan luontopolku. Noljakan luontopolku on pituudeltaan 2,5 km ja se kulkee Höytiäisen suistokanavan läpi. Luonnonsuojelualue syntyi 1800-luvun lopun järvenlaskun seurauksena kun kanava purkautui, ja vesimassa syövytti 9km uoman. Kanavanlaskun purkauksena syntyi monimuotoinen luonnonluojelualue, jossa voi tavata harvinaisia kasveja ja lintuja. Lintuja onkin hyvä mennä kiikaroimaan vankkaan lintutorniin, joka on reitin varrella. Luontopolulla ei ole erillistä nuotio- tai taukopaikkaa, mutta lintutorniin voi kiivetä vaikka nauttimaan eväitä.

Noljakan luontopolulle pääsee myös paikallisliikenteen bussilla nro 2. Bussi kulkee läheltä luontopolun parkkipaikkaa.

Kuhasalon luontopolku sijaitsee aivan Vehkalahdella, noin 3 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Reittejä on kaksi: 1km ja 2km, jotka voi helposti kiertää yhden kerrallaan tai molemmat peräkkäin pidemmän reitin toivossa.
Kuhasalo on historiallisesti merkittävä paikka, sillä reitin varrelta löytyy ortodoksisen erämaaluostarin muistomerkki ja kallioon hakattu kuvio. Reitiltä löytyy nuotiopaikkoja kaksi, mutta puuhuoltoa nuotiopaikoilla ei ole.
Kuhasalosta löytyy myös vuokrattava kalamaja, Kalmon katiska. Kalamajan omistaa Joensuun kalastuskunta, ja vuokrauksesta huolehtii Jokierä Oy:n. Lisää tietoa majan vuokraamisesta täältä.

Joensuun alueelta löytyy näiden kahden lisäksi paljon muitakin luontopolkuja. Lisää tietoa luontopoluista löydät Joensuun kaupungin sivuilta.