Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Koe kalastamisen riemu Joensuun keskustassa

Suomi on maailmallakin tunnettu tuhansien järvien maana. Näin ollen Joensuustakin löytyy paljon erilaisia vesistöjä. Läheltä kaupungin keskustaa löytyy upeat puitteet kalastuksen harrastamiseen perinteisestä mato-onginnasta vetouisteluun ja heittokalastukseen.

Joensuussa suurin vesistö on Pyhäselkä, ja keskustan läpi virtaa Pielisjoki, sekä lähiympäristöistä löytyy lisäksi lukuisia pienempiä vesistöjä. Upeissa maisemissa myös mieli lepää, sillä alueilla ja vesistöillä on myös kulttuurillisia piirteitä. Tiesitkö että, elokuvaa Tohtori Živago kuvattiin Pyhäselän järven selällä keväällä 1965?

Aivan keskustan sydämessä löytyy heittokalastuskohteita muun muassa Ilosaaresta, Ylisoutajan sillan liepeiltä ja esimerkiksi matkustajasatamasta. Riippuen millä tavalla kalastaa,  osa paikoista vaatii kalastusluvan. Lupia saa helposti ostettua Joensuun kalastuskunnan sivuilta.

Koskilupia voi myös ostaa Pielisjoen varrella sijaitsevan Sokos Hotelli Kimmelin palvelutiskiltä.

Joensuun kalastuskunta on julkaissut vuonna 2016 sivuillaan monipuolisen kalastusoppaan. Oppaasta löytyy tietoa vesistöjen kalalajeista ja niiden rauhoitusajoista. Lisäksi oppaassa on karttoja ja kuvauksia Joensuun seudun kalastuspaikoista sekä tietoa kalan käsittelyyn liittyen.

Tutustu oppaaseen tästä

Yksin ei kuitenkaan tarvitse lähteä kalastamaan. Joensuussa Tmi Ismo Ahven tarjoaa veneily- ja kalastusretkiä Joensuun alueella.

Kuva: Matti Kettunen