Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Hulvaton kädenvääntökomedia

Pohjois-Karjalan perukoilla sinnittelee viisi sukkelasanaista oman kylän poikaa. Heillä on aikaa sanailla, vältellä velvollisuuksia ja nahistella nuotiolla joka päivä. Menneet hyvät ajat aiheuttavat sekä toraa että haikeita muistoja, varsinkin jos tarjolla on ryyppy. Sitten kylään ilmestyy venäläinen rouva, joka asettuu lupia kysymättä autiotaloon ja ryhtyy remontoimaan sitä. Talon lisäksi hän aikoo ostaa maata ja metsää ja pistää kylän miehet töihin.

Tästä alkaa koomisten tilanteiden vyöry, jossa kylän kaapin paikkaa yrittävät näyttää sekä perinteisiin vetoavat, muutosvastarintaiset miehet että globaaliin markkinatalouteen uskova maailmannainen. Rouvan päämääränä on tehdä kylästä kansainvälinen turistikohde. 

Kuka hän oikein kuvittelee olevansa, tuo rouva Stroganova? Mitä mahtaa Kettusen Seppo miettiä rouvasta? Zinaida Dolgovan kirjoittama kansankomedia sai ensi-iltansa marin kielellä Joshkar-Olassa, Marin tasavallassa, Venäjällä vuonna 2015. Sieltä sen löysi ohjaaja Janne Saarakkala suomalais-ugrilaiselta teatterifestivaalilta ja sovitti yhdessä Lija Fischerin kanssa koko hilpeyden tapahtumat Suomeen, Pohjois-Karjalaan.

Näytelmä on käännetty suomeksi Joensuun kaupunginteatterin toimesta. Esityksessä kuullaan Leevi and the Leavingsin musiikkia!

Joensuun kaupunginteatteri
Rantakatu 20
80100 Joensuu

Liput alkaen 27/25/15 €
Carelicum palvelut; Koskikatu 5, 80100 Joensuu p. 013 267 5222,
avoinna ma – pe klo 10 – 16:30 ja la – su klo 10 – 15
puhelinpalvelu ma – la klo 10 -15
tai Ticketmaster https://www.ticketmaster.fi/artist/rouva-stroganova-lippuja/995209
tai teatterin oma ovilipunmyynti, joka avautuu tuntia ennen esitysten alkamista.

Lisätietoja: >> Joensuun kaupunginteatterin verkkosivut