Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Tule tutustumaan sotahistoriaan ja opi samalla Suomen suurimmasta rakennushankkeesta.

HUOM! Joensuun bunkkerimuseo on suljettu vuonna 2020

Talvisodan jälkeen Suomi menetti Laatokan Karjalan, Karjalan Kannaksen ja muita alueita pohjoisesta Neuvostoliitolle. Tämän vuoksi rajaa oli vahvistettava. 35 000 miehen voimin aloitettiin Salpalinjan rakentaminen, joka on vielä tähänkin päivään asti Suomen suurin rakennustyöprojekti. Salpalinjan pituus kattaa Suomenlahdelta Sallaan, ja sieltä se ulottuu Jäämerelle saakka. Enemmän tietoa Salpalinjasta, ja etenkin Marjalaan rakennetusta bunkkerista, löytyy Joensuun kaupungin bunkkerimuseon sivuilta

Marjalan linnoitustyöt aloitettiin vuonna 1940, ja rakennushankkeen aikana saatiin kaksi betonibunkkeria valmiiksi. Kolmas jäi kesken. Sotien jälkeen rakennelmat jäivät tyhjilleen, kunnes 1990-luvulla paikkoja kunnostettiin ja Joensuun bunkkerimuseo avattiin.

Sisäänpääsy on museon aukioloaikoina ilmainen, ja opastuksen saa tilattua maksua vastaan. Bunkkereissa on esillä näyttely, joka kertoo Salpalinjan rakentamisesta ja museon alueella sijainneen linnoitustyömaan arjesta. Lisäksi alueella on myös taistelu- ja yhteyshautaa sekä panssarikiviestelinjaa. Tarkemmat tiedot näyttelyn sisällöstä löydät bunkkerimuseon sivuilta.

Museo sijaitsee Marjalassa, noin 7 kilometriä Joensuun keskustasta. Paikalle pääsee helposti autolla ja pyörällä, ja bussi nro 2 kulkee Marjalaan, lähelle Bunkkerimuseota. Bussiaikataulut löytyvät täältä.

Joensuun bunkkerimuseo
Virrantaus 7
80140 Joensuu