Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Karhufestivaali 2018 – Villi luonto

Puunveistäjät kohtaavat jälleen elokuussa 2018 Ilomantsissa Karhufestivaaleilla. Veistäjien teemaksi annetaan tällä kertaa Villi luonto. Tapahtuman ajankohta on 16.-18.8.2018.Luontoon on aikojen kuluessa suhtauduttu monin eri tavoin. Villi luonto voi olla ihanne, jota sivistys ei ole pilannut. Toisaalta se voi olla jotain, joka pitää kesyttää ja jonka ihminen ottaa hallintaansa.Romantiikan aikana luonnon merkitystä korostettiin taiteissa. Maisemamaalaukset esittivät turmeltumatonta luontoa, jossa ei näy ihmisen vaikutus. Toisaalta villi kesyttämätön luonto on ollut pelottava ympäristö.

 Ihminen on toiminnallaan pyrkinyt tuomaan järjestystä tuohon kaaokseen. Jopa kulttuuri–käsite johtaa juurensa latinankielen viljelyä tarkoittavasta sanasta. Antiikin aikana koskematon villi luonto oli negatiivinen vastakohta viljellylle maisemalle.Nykyaikainen luontokäsitys on moniulotteinen ja monelle hyvin henkilökohtainen asia. Luontokäsitys voi olla moderni, teknologinen, ekologinen tai vaikkapa uskonnollinen. Karhufestivaalin veistäjät voivat pohtia omaa suhdettaan villiin luontoon vuoden 2018 Karhufestivaalin teeman puitteissa. Onko kaupungistuvassa maailmassa enää sijaa villille luonnolle? Onko villiä luontoa vielä olemassa?

Lue lisää tapahtumasta:

www.karhufestivaali.fi