Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Runokylän kesä 2018

Parppeinvaaran runokylän kesä tarjoaa monipuolisia kulttuurielämyksiä. Parppeinvaaralla voi viettää aikaa vaikkapa tutustumalla karjalaiseen perinteeseen museon näyttelyissä, nautiskelemalla karjalaisesta ruoasta ravintola Parppeinpirtissä ja osallistumalla mielenkiintoisiin tapahtumiin. Hullaannu kantelemusiikista tunnelmallisessa Runonlaulajan pirtissä, herkuttele karjalanpiirakoilla Parppeinpirtillä ja ihastele vaaralta aukenevaa maisemaa!

Parppeinvaaran Runokylän näyttelyissä yhdistyvät Suomen itäisimmän kunnan, Ilomantsin, historiasta nousevat teemat: karjalaisuus, sotahistoria, suomalainen mytologia ja rikas luonto. Kesän 2018 teemanäyttelyt ovat Möhkönvirta 2018 –nykytaidenäyttely ja Punaturkin jäljillä – Kettumaista historiaa ja Juha Mälkösen kettukuvia– näyttely. Möhkönvirta 2018 –näyttely tuo Parppeinvaaran runokylään ja Möhkön ruukille korkeatasoista oman aikamme taidetta Suomesta ja naapurimaista. Punaturkin jäljillä on Suomen metsästysmuseon tuottama näyttely, joka kertoo kettumaisesta elämästä ja ketun merkityksestä menneisyydestä nykypäivään. 

Rajakenraalin maja on legendaarinen, alun perin Rukajärvelle rakennettu kenraalimajuri Erkki Raappanan komennus- ja majoituspaikka. Rajakenraalin päivää vietetään tiistaina 10.7. Rajakenraali Raappanan Ilomantsi –kiertoajelulla, jolla oppaana toimii sotakamreeri Rauno Suhonen. Musiikki on monin tavoin läsnä Parppeinvaaran runokylän kesässä ja perinne kohtaa nykyajan. Kantele ja runolaulu soivat Runonlaulajan pirtissä päivittäin ja kesä-heinäkuussa torstaisin järjestettävät museon sisäänpääsymaksuun sisältyvät tupakonsertit tuovat esille kansanmusiikin monipuolisuutta. Tarjolla on muun muassa kanteletyöpajoja, yhteislaulua ja iltamahenkiset Runopirtin nurkkatanssit.

Lauantaina 21.7. ravintola Parppeinpirtillä esiintyy kansainvälisesti menestynyt, perinnettä ja urbaania nykymusiikkia mukaansatempaavasti yhdistelevä Tuuletar –yhtye. Parppeinvaaran runokylä tarjoaa myös monipuolisia palveluita ryhmille. Ennakkovarauksesta on tarjolla erilaisia opastuskierroksia museossa. Teemalliset opastuskierrokset käsittelevät esimerkiksi karjalaista kulttuuria, sotahistoriaa ja runolauluperinnettä.

Ravintola Parppeinpirtillä on kesällä päivittäin katettuna karjalainen pitoateria ja ravintolasta löytyy myös maisematerassi, kesäkahvila ja piiroo- ja vatruskaleipomo. Tervetuloa viihtymään Parppeinvaaralle! Parppeinvaaran runokylä on avoinna 1.6.-31.8.2018 kesä- ja elokuussa päivittäin klo 11-17 (juhannusaattona suljettu) ja heinäkuussa päivittäin klo 10-18. Aukioloajan ulkopuolella Parppeinvaaran runokylä on avoinna ryhmille ennakkovarauksesta. Pääsyliput museoon: 8/6/0 euroa, Museokortti. Lisätietoja: www.parppeinvaara.fi

parppeinv_runonlaulaja.jpg