5 päivän melontaretki Koitajoen maisemissa

Kesäisen yöttömän yön keskellä, täydellisessä hiljaisuudessa, kaukana kaupunkien vilinästä ja taustamelusta, pääset melomaan Koitajoen koko pituudeltaan - ja vähän päälle. Reitti ulottuu Petkeljärven Kansallispuistosta aina satasaarisen Koitereen erämaajärven läpi, päättyen keskellä suota kiemurtelevalle Syväysjoelle.

Tämä reitti vie sinut matkalle, jossa voit nauttia turvallisesti Itäisen Suomen luonnosta, puhtaasta ilmasta ja vesistöistä.

4 - 5 päivää ”takaisin luonnossa”

Alkumatkalla molemmilla puolillasi kohoavat jääkauden muovaamat mäntyiset harjumuodostelmat. Muutaman pienen järven jälkeen saavut vihdoin Koitajoelle, joka kiemurtelee Pohjois-Karjalan merkittävimmän luonnontilaisen keidassuon, Kesonsuon reunaa. Tämä suo on myös linnustollisesti erittäin rikas. Matka jatkuu kohti kaunista satasaarista Koiteretta ja yhtä sen suurimmista saarista, hiekkarantaista Lammassaarta. Täältä alkaa matkan viimeinen etappi kohti kapeaa jokiosuutta, jossa Syväysjoki mutkittelee keskellä avosuoaluetta.

Koitajoki on helppo meloa, mutta se tarjoaa kuitenkin jännitystä pienten koskien ohituksissa. Kosket voi ohittaa myös rantaa pitkin. Kaikki vesistöt sopivat hyvin myös kalastukseen. Reitti sopii hyvin kaikenlaisille retkeilijöille, jotka nauttivat ulkona liikkumisesta. Aikaisempaa melontakokemusta ei tarvita paljon, mutta kuntoa ja kestävyyttä luonnossa liikkumiseen on hyvä olla.

Kesto: 4 - 5 päivää (riippuen päivittäisestä melontamatkasta)
Lähtö: Petkeljärveltä, Petkeljärventie 61 82900 Ilomantsi, venelaituri
Hinta: 370€ /yksi henkilö kajakilla, 640€ / kaksi henkilöä avokanootilla
Min. 1 ja max. 10 henkilöä

KoiHu.png

Saatavilla: 1.6. - 31.9. (2 päivän varoajalla)
Lähtöaika reitille on aina erikseen sovittavissa. Suositeltava aika lähteä liikkeelle on aamupäivällä. Lähtöpaikalle voi saapua vaikkapa jo edellisenä iltana.

Hintaan sisältyy: tarvittavat kuljetukset Huhuksesta melontapaikan alkuun ja paluun Huhukseen, kajakki/kanoottitarvikkeiden vuokra, melontaliivi, aukkopeitto, teltta, alusta ja makuupussi.

Tarvittaessa opastamme melonnan perusteita ja annamme tietoa taukopaikoista. Käymme myös tarkistuslistan läpi tarvittavista välineistä sekä annamme teille matkaan reittikartan ja -suunnitelman.

Lisätiedustelut:
KoiHu Adventures Oy
Huhuksentie 42
81450 Huhus
0400 128 268
info@koihu.com
www.koihu.com