Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Valamo palvelee matkailijoita ympäri vuoden

Valamon luostarin vaaleat rakennukset näkyvät Juojärven yli, jo hieman ennen luostarialueelle saapumista. Heinäveden Valamossa, ortodoksisen munkkiveljestön kodissa ja kilvoittelupaikassa, vierailee matkailijoita vuosittain yli 100 000. Luostariin ovat tervetulleita kaikki vierailijat, ympäri vuoden.

-Valamon yli sataantuhanteen vuosittaiseen vierailijaan mahtuu kävijöitä monista eri kansallisuuksista, eri puolilta maailmaa. Läheskään kaikki vieraat eivät ole ortodokseja, tai välttämättä edes erityisen uskonnollisia – kiireettömyyden ja rauhoittumisen etsiminen yhdistää, kertoo Valamon luostarin myynti- ja markkinointipäällikkö Jaana Nykänen.

Vilkkainta luostarissa on kesäisin, sekä jouluna ja pääsiäisenä. Syksy ja talvi tarjoavatkin vieraille mahdollisuuden tutustua luostariin varsinaisten sesonkien ulkopuolella.

-Luostarin varsinainen arki ei nimittäin muutu sen mukaan, kuinka monta vierailijaa alueella on. Esimerkiksi luostarin pääkirkossa toimitetaan jumalanpalveluksia päivittäin kaksi, ortodoksisen kirkon juhlina niitä voi myös enemmän. Kirkkoon voi tulla aina myös hetkeksi katsomaan, kuuntelemaan, hiljentymään tai rukoilemaan, kertoo Nykänen.  

SYYSKUU

Aukikoloajat 31.8. alkaen

Pääkirkko, näyttely ja museo
ma-la klo 12-16
su klo 12-15


Kahvila-ravintola Trapesa

ma-to klo 7.30-17, noutopöytä klo 11.30-16.30
pe-la klo 7.30-21, noutopöytä klo 11.30-19
su klo 7.30-15, noutopöytä klo 11-14.30


Vastaanotto, Tuohus ja Viinimyymälä

ma-to klo 9-17
pe-la klo 9-20
su klo 9-15

Kirjasto

ma-la klo 12-14

Lämpimästi tervetuloa Valamoon!

MUUTOKSET MAHDOLLISIA

www.valamo.fi

valamon-luostari.jpg