Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Valamo, Lintula ja kuusi kanavaa

Heinävesi on luonnonkauneudestaan tunnettu matkailukunta Etelä-Savon maakunnassa, Itä-Suomessa. Täällä sijaitsevat Pohjoismaiden ainoat ortodoksiset luostarit Valamon munkkiluostari ja Lintulan nunnaluostari sekä kansallismaisemaksi valittu Heinäveden vesireitti, johon kuuluu 6 sulkukanavaa. Heinäveden keskus on sen kirkonkylä, jossa sijaitsee Josef Stenbäckin suunnittelema uusgoottinen kirkko, joka on Suomen suurimpia puukirkkoja.

Suurimmat järvet ovat Kermajärvi ja Juojärvi, jotka ovat erittäin puhdas- ja kirkasvetisiä. Heinäveden reitti ja sen kuusi kanavaa - kappale suomalaista kansallismaisemaa. Kapeat, mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät reitistä ainutlaatuisen. Reitin kanavat rakennettiin 1800-ja 1900 lukujen vaihteessa. Höyrylaivat ovat liikennöineet mutkaista ja kapeaa Heinäveden reittiä pitkin jo sata vuotta.

Vielä nykyäänkin matkailija voi seilata perinteisellä sisävesilaivalla m/s Puijolla Kuopiosta tai Savonlinnasta Heinävedelle ihaillen kaunista kansallismaisemaa. Myös m/s Sergei risteilee Valamon laiturista Heinäveden reitin kanaville.
asukkaita3 500
Matkaa Joensuuhun70 km