Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK
Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjala

Metsä- ja puuteollisuus, elintarvike-, muovi-, metalli- ja kiviteollisuus sekä matkailu ovat alueen johtavia teollisuuden aloja. Nousevia tulevaisuuden aloja ovat muun muassa elokuva- ja peliteollisuus. Alue tunnetaankin elokuvatuotannostaan myös kansainvälisesti. Pohjois-Karjalan kärkiyrityksiä ovat mm.: Abloy Oy, John Deere, Kesla Oyj, Stora Enso, Tulikivi Oyj, Nunnanlahden Uuni Oy, Suomen Kiitoautot Oy, Autotalo Laakkonen, Tokmanni, Varaosamaailma, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja Mantsinen Group Ltd Oy. Pohjois-Karjala tunnetaan myös Euroopan metsäalueena.

Korkeakouluja maakunnassa on kaksi: Itä-Suomen yliopisto ja Karelia ammattikorkeakoulu. Opiskelijoita (ml. ammattiopistot) asuu Pohjois-Karjalassa lähes 30 000.
pohjoiskarjalaisia163 000
Joensuu-Helsinki välimatka460 km
Junia etelästä4-6 /pv
Omalla sykkeellä - Pohjois-Karjala

Omalla sykkeellä

Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjala on Suomen itäisin maakunta - ja yksi maan parhaista luonto-, hyvinvointi- ja kulttuurimatkailukohteista. Maakunnassa sijaitsevat mm. Kolin kansallispuisto ja Ruunaan koskialue Lieksassa sekä Parppeinvaaran ja Bomban upeat karjalaistalot Ilomantsissa ja Nurmeksessa. Vieraile lomallasi myös ihastuttavassa Joensuun Taitokorttelissa, tai rokkaa villisti Ilosaarirockissa.
 

Majoitu maakunnassamme - Mukavasti mökillä, huolettomasti hotellissa

Majoitu maakunnassamme

Mukavasti mökillä, huolettomasti hotellissa

Monipuolista majoitustarjontaa on hotelleissa, majataloissa ja mökeillä. Vuokrattavia loma-asuntoja löydät ympäri maakuntaa, esimerkiksi kirkkaan Puruveden rannalta Kiteeltä, tai Suomen neljänneksi suurimman järven, Pielisen, rannoilta.
Lomavinkkejä - Näe & Koe

Lomavinkkejä

Näe & Koe

Käy lomallasi vierailemassa Pohjois-Karjalan korkeimassa rakennuksessa, Keretin Tornissa tai vietä kiireetöntä lomapäivää Valamon luostarissa Heinävedellä. Innostu aktiviteeteista; lähde kalaan Pieliselle, ihaile maaseutua hevosen selästä tai jokimaisemaa SUP-laudalla tasapainoillen.
Lähiruokaa, luomuruokaa, kasvisruokaa... - Ruokataivas

Lähiruokaa, luomuruokaa, kasvisruokaa...

Ruokataivas

Pohjois-Karjala on matkailijan oma ruokataivas. Karjalaisen keittiön herkkuja pääset maistamaan mm. Parppeinvaaralla Ilomantsissa ja Puukarin Pysäkillä Valtimolla. Lisäksi löydät maakunnastamme monia muita laadukkaita ruokapaikkoja, jotka tunnistat Karelia a´la Carte -merkistä. Uniikkeja kahvila-, tai ruokapaikkoja ovat esimerkiksi Kolin maiseravintola, Hermannin Viinitorni ja Möhkön Manta Ilomantsissa, Kolin Keidas Kolilla ja Paksuniemi Rääkkylässä.   
Kylpylässä, järven rannalla, metsässä... - Hyvinvointia ja luontoelämyksiä

Kylpylässä, järven rannalla, metsässä...

Hyvinvointia ja luontoelämyksiä

Tee hiihtovaellus halki piirakkamaan, ulkoile kansallispuiston kupeessa, lumikenkäile läpi valkoisen puuterilumen, tai nauti olostasi alueen laadukkaissa kylpylöissä.

Perheille sopivia kohteita ovat mm. Pajarinhovin kylpylä- ja eläinpuisto, kokonaan uudistettu Spa Bomba ja lupsakka Lomakeskus Huhmari. Koli Relax Spa tarjoaa hyvinvointia ja hemmottelua etenkin aikuisille, keskellä kansallispuistoa.