Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Tervetuloa patikoimaan ja nauttimaan luonnosta!

Opastetulla Kansallispuisto -patikalla nautit upeista maisemista ja liikkumisesta luonnossa. Opastetulla retkellä, saat retkestäsi paljon enemmän. Opaan johdolla tutustut alueeseen ja alueen historiaa ja kuulet mukavia tarinoita matkan varrella.

- Tähän tuotteeseen on valittu kolme hyvin erilaista, toisistaan poikkeavaa kansallispuistoa Koli, Hiidenportti ja Tiilikkajärvi. Retket sopivat normaalikuntoisille patikoinnista ja ulkoilusta kiinnostuneille. Tervetuloa täydenpalvelun patikalle!

Koli & Hiidenportti

2 vrk

Koli on Suomen tunnetuin kansallismaisema. Muun muassa Jean Sibeliusta, Eero Järnefeltiä ja Juhani Ahoa innoittanut maisema on yhä luonnossa liikkujien, vaeltajien ja taiteilijoiden rakastama.

Kolin kansallispuiston parasta antia ovat vaarojen huipuilta avautuvat huimaavat maisemat. Ukko-Kolin huippu kurottaa 347 metriä merenpinnan ja 253 metriä Pielisen pinnan yläpuolelle. Ukko-Kolilta voit ihailla Pieliselle avautuvaa upeaa kansallismaisemaa. Paha-Kolin kvartsikielekkeeltä näet yli Kolinuuron Pieliselle. Akka-Kolilta katselet Kolinselän järvimaisemia ja eteläisimpänä siintävää näköaloistaan kuulua Vesivaaraa. Akka-Kolin näköalapaikan alapuolella sijaitsee suosittu vihkipaikka Hiljaisuuden temppeli. Hienoja maisemia näet myös Mäkrävaaralta, Paimenenvaaralta, Pieni-Kolilta, Jauholanvaaralta ja Hirvivaaralta.

Patikointireitti: Mäkrän polku 7,2 km. Rengasreitin lähtöpiste on Ukon Yläpiha. Reitti kulkee Kolin lakien yli ja laskeutuen välillä Mäkrän- ja Purolanahoille, joilta polku lähtee nousemaan Mäkrän rinnettä ylös. Mäkrävaaralta reitti jatkuu Pienen-Mäkrän yli Ikolanaholle ja edelleen Mäkränaholle, josta voi palata huippujen yli Ukon Yläpihalle tai pysäköintialueelle. Nähtävää reitin varrella: Kansallismaisemat Kolin huipuilta, kaskiahot, Mäkrävaaran näköalapaikat ja Eero Järnefeltin maalauspaikan sekä monimuotoista vaaraluontoa.

Hiidenportti - ikiaikaista kauneutta

Hiidenportin alkuvoimainen rotkomaisema on vaikuttava näky. Kansallispuisto tarjoaa kohteita ja tarinoita myös kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle. Jylhälle kalliorotkolle johtavan polun varrella voit kokea salaperäisen kuusikon, kauniisti karun kukkaniityn ja kaskiahon tunnelman.

Hiidenportin nähtävyydet: Hiidenportin rotko pystysuorine kallioseinämineen on kansallispuiston tunnetuin nähtävyys. Kovasinvaaran taloautio tarjoaa mielikuvia elämästä erämaiden keskellä ja esittelee kainuulaista perinnemaisemaa. Kulttuurihistoriaan liittyvät kohteet, mm. savotta- ja uittokämppien rauniot, uittopadot, närelenkin vääntöpuu, pilkkapolut, heinäsuovien pohjat, tervahaudan pohjat ja kaskikoivikot.

Patikointireitti: Puiston halki johtava polku seuraa Porttijoen vartta puiston etelärajan kautta Käärmesärkälle ja edelleen puiston kaakkoispuolella sijaitsevalle Peurajärven virkistyskalastusalueelle. Hiidenportin ja Käärmesärkän välisen polun pituus on noin 10 km.

Patikointipaketti 2 vrk Koli ja Hiidenportti 
Hinta: 298 € /hlö/2 vrk 
Hinta sis. majoituksen Majatalo Pihlajapuussa täysihoidolla (majoitus, aamiainen, lounas, kahvit/teet, illallinen, sauna) Retkieväät, opastettu patikkaretki, kuljetukset.
Lisävrk: Aamiaismajoitus 50€/vrk.

 

Koli & Hiidenportti & Tiilikkajärven kansallispuisto

Puiston upein hiekkaranta on Venäjänhiekka, jonka nimi ei ole sattuma: Täyssinän rauhan (vuonna 1595) rajanvedosta jäi Tiilikkajärveen muistoksi kivi, johon on hakattu Ruotsin ja Venäjän merkkeinä kruunu ja risti. Tiilikkajärven hiekkarannoilla, harjuilla, tuoksuvilla tupasvillaisilla soilla ja metsien huminassa voit tuntea luonnon väkevän vaikutuksen. 

Patikointireitti: Uiton kierto, 7 km + Autionkierto (3,2 km) ovat helppokulkuisia.


Patikointipaketti 3 vrk Koli, Hiidenportti ja Tiilikka
Hinta: 430€ /hlö/3 vrk, 4 päivää
Hinta sis. majoituksen Majatalo Pihlajapuussa täysihoidolla (majoitus, aamiainen, lounas, kahvit/teet, illallinen, sauna) Retkieväät, opastettu patikkaretki, kuljetukset. Lisävrk: Aamiaismajoitus 50€/vrk.


Lue lisää kohteista >> www.luontoon.fi

Myynti ja varaukset 
Äksyt Ämmät Oy
Puh. 050 477 2570 
sales@aksytammat.fi
www.aksytammat.fi