Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Koli, Punkaharju, Imatra...

Tämän päivän lomailijat kaipaavat juuri sitä, mitä Suomen klassikkolomakohteet yli sadan vuoden takaa tarjoavat, sanoo matkailubisnekseen heittäytynyt Saimi Hoyer.

Punkaharjulle hotelliyrittäjäksi siirtynyt Saimi Hoyer paahtaa kesäkauden alussa töitä hurjalla vauhdilla. Työtahdista kansallismaiseman suojissa voisi päätellä, että luontomatkailun vetovoima ei ole hiipumassa, vai kuinka?

—Ei, sitä riskiä ei ole! Olen hyvin hämmentynyt siitä, millainen kesä Hotelli Punkaharjuun on tulossa ja mitä kaikkea onkaan tapahtumassa. Uskon hyvin vahvasti Itä-Suomen vetovoimaan – ihmiset kaipaavat juuri tällaista.

Klassikkoreitti uuteen kuosiin

Hoyer on ottanut sydämensä asiaksi puhaltaa eloon suomalaisten suosikkireitin sadan vuoden takaa. Silloin ImatrankoskiPunkaharju ja Koli muodostivat klassikkokohteiden verkoston, jonka kiertämällä matkailija pääsi kokemaan vahvoja luontoelämyksiä ja syvintä suomalaisuutta.

—Tämä kolmen ihmeen kokonaisuus oli elämysreitti, jota ihmiset aikoinaan kulkivat ja alkavat toivottavasti taas kulkea.

Hoyer näkee, että matkaohjelmaa voi helposti räätälöidä jokaisessa kohteessa.

—Rakennetaan ohjelma kunkin ryhmän painopisteen mukaan. Jollakin ryhmällä painopiste voi olla historiallinen, jollakin toisella elämyksellinen.

Hän uskoo, että vanhat klassikot vetävät etenkin kotimaan matkaajia.

—Suomalaiset kyllä lähtevät kokemaan tämän. Ulkomaalaiset eivät tule yhdessä yössä, mutta kun palvelu saadaan paketoitua, niin tässä on kova tuote!Kauneus ja stressi eivät kuulu yhteen

Suomen matkailun klassikkokohteita yhdistää luonnon kauneus. Hoyer pitää Kolia ja Punkaharjua samaan perheeseen kuuluvina sisaruksina.

—Koli on Punkaharjun maskuliininen isoveli. Punkaharju on feminiininen ja sirompirakenteinen.

Hoyer oppi imemään luonnon rauhaa ja virkistävää voimaa jo varhain lapsuudessaan, kun hän vietti kesiään Punkaharjun maisemissa. Pikkutyttönä hän kävi ensimmäisen kerran Kolillakin. Kolin kansallispuistosta on kehittynyt hänelle se rakkain kansallispuisto. Kolin jylhät maisemat nollaavat Hoyerin arjen hektisyyden.

—Kolista on tullut minulle ainoa täyden levon paikka Suomessa. Kolilla tuntuu, että pääsen lepoon. Se on paikka, jonne menen vaeltelemaan metsiin ja nauttimaan äärettömästä kauneudesta. Kolilla minä olen stressitön.

 Saimi Hoyer Metsähallitus Johanna Kokkola_2.jpg

Kuvat: Johanna Kokkola / Metsähallitus