Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Karjalaisuus on ennen kaikkea mielentila ja elämänasenne

Karjalaisuus on ennen kaikkea mielentila ja asenne, jolla on paljon annettavaa maailmalle: vieraanvaraisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyväntahtoisuutta ei voi olla koskaan liikaa. Tuttavallinen jutustelu on aliarvostettu taiteenlaji, joka täällä Pohjois-Karjalassa totta vie osataan!. Karjalaisuus elää vahvasti tätä päivää ja katsoo ennakkoluulottomasti tulevaisuuteen. Nykykarjalaisuus tulee vahvana esille mutkattomassa ja vahvassa elämänasenteessa sukupolvelta toiselle.

Omaleimainen karjalainen kulttuuri elää edelleen maakuntalaisten, maailmankansalaisten ja karjalaissiirtolaisten suvuissa – rennosti mutta vahvasti. Pohjois-Karjala on paikka, johon palataan tavalla tai toisella. Sille on siis syynsä, miksi karjalaisuus on Suomen heimotunteista vahvin.  Mielenkiintoinen on tutkijoiden huomio heimojen merkityksestä: karjalaisiksi kokevat itsensä monet sellaisetkin, jotka eivät ole koskaan Karjalassa asuneet.

Lue "Kaiken maailman karjalaiset" juttusarjasta, mitä mietteitä Pohjois-Karjala herättää
"Kaiken maailman karjalaisia" meillä ja muualla. Lue lisää juttusarjasta.