Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Konsertteja ympäri Pielistä

Pielinen soi -festivaali 2018 sisältää kesä- ja syyskaudella eri puolilla Pielistä järjestettäviä kymmeniä konsertteja ja muita tapahtumia.

Itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta juhli Pielinen Soi -festivaali 10-vuotista taivaltaan vuonna 2017. Pielinen Soi -festivaalin kesän 2018 ohjelma julkaistiin 28.1. Lauttasaaren kirkossa järjestetyn "Hurmaava Hupeli" -varainkeruukonsertin yhteydessä. Konsertissa esiintyi myös useita Pielinen Soi -festivaalin taiteilijoita. 

Kesän 2018 Pielinen Soi -festivaali sisältää reilut parikymmentä konserttia ja muuta tapahtumaa, joita järjestetään eri puolilla Pielistä mm. Paaterin kirkossa ja Lieksan TalliGalleriassa, Hiljaisuuden temppelissä ja Vaarinkalliolla Kolilla sekä Kannaksen leirikeskuksessa Juuassa. Konserteissa kuullaan mm. ortodoksisia yksinlauluja sekä Oskar Merikannon ja Toivo Kuulan musiikkia. Merikannon syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta ja Kuulan kuolemasta 100 vuotta. Konserttien ohjelmassa on myös mm. Koli -aiheista kansanmusiikkia sekä jazzia ja tangoa. Kesä-heinäkuun taitteessa järjestetään Lieksan TalliGallerian pihapiirissä sekä Juuassa kannaksen leirikeskuksen pihapiirissä koko perheen tapahtumapäivät. Niiden monipuolista ohjelmaa on toteuttamassa myös Lieksan Vaskiviikko ja luvassa on yllätysesiintyjä. Vuonislahden lavalla koetaan heinäkuun lopulla perinteiset kesätanssit.
Syyskaudella nähdään mm. Brahe-salissa Lieksassa Matti Makkosen säveltämä "Uppo-Nalle unelmoi" koko perheen satuooppera, joka kantaesitetään heinäkuussa Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä. Break Sokos Hotel Kolilla aloitetaan marraskuussa uusi vuosittain toteutettava tapahtuma – Tango Kolilla. Joulukuussa on luvassa näyttävät joulukonsertit Lieksan ja Joensuun kirkoissa, jolloin ohjelmassa on mm. valoisa Saint-Saënsin Jouluoratorio. Festivaalin koko vuoden yleisötavoitteeksi on asetettu 3000 katsojaa. Lipunmyynti kesän konsertteihin käynnistyy 15.2.2018.

Pielinen Soi -festivaalin 2018 Ohjelma

pielinen soi600x400.jpg