Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Vanhan Kaivoksen joulu

Jo useampana vuonna kaivoksen tunneli on somistettu jouluun, milloin tontuin, tähdin tai kukkaisin

Joistakin jouluperinteistä voidaan Vanhan Kaivoksen osalla puhua ja uusia perinteitä luodaan. Tänä vuonna tunnelin somistetaan Suomi 100 teemaan käyttäen luonnonmateriaaleja, kierrätyskivaa ja perinteisiäkin joulukoristeita. Jouluinen tunneli avataan la 2.12, samalla kun kaupungissa vietetään jouluavausta.

Tunneli on la 2.12 avoinna klo 11–18. Samaan aikaan avoinna on myös Kaivospuoti, oiva paikka jouluostosten tekemiseen. Kaivospuodissa tarjotaan la 2.12 klo 14 – 18 kaivoksen omalla reseptillä valmistettua jouluglögiä. Kaivosmuseon hellahuone on jouluasussa ja museon valtaavat tontut. Tule laskemaan kaivosmuseon tontut, samalla voit osallistua arvontaan jonka pääpalkintona on kaivospeli. Pääsymaksu museoon ja joulutunneliin 2 €.

Sunnuntaina 3.12 klo 18 kulkevat Hiljaiset askeleet kohti syntymäluolaa, tapahtuma jonka Taipaleen ortodoksisen seurakunnan vapaaehtoiset järjestävät Outokummun Vanhan kaivoksen tunnelissa ja ravintola Karpidissa.

Viikolla 49 museo, joulutunneli ja Kaivospuoti avoinna päivittäin klo 10 – 15 paitsi ke 6.12, jolloin vietämme juhlapäivää. Uutta perinnettä kaivokselle synnytetään la 9.12, Vanha Kaivokseen joulumarkkinat pidetään ensimmäistä kertaa. Ravintola Wanha Paja somistetaan kuusin ja kynttilöin. Tarjolla on mukavia jouluostoksia, glögiä ja joulumieltä. Wanha Paja avoinna la 9.12 klo 10–15. Paikanpäällä voit jättää ideoita tapahtuman kehittämiseen. Vastanneiden kesken arvomme makoisan joulupaketin.

"Hiljaiset askeleet kohti syntymäluolaa” Outokummun Vanhalla kaivoksella Sunnuntai-iltana 3.12.2017 klo 17.45 alkaen

Taipaleen ortodoksisen seurakunnan vapaaehtoiset järjestävät Outokummun Vanhan kaivoksen tunnelissa ja ravintola Karpidissa joulupaaston ajan tapahtuman, jossa on mahdollisuus rauhoittua kuuntelemaan hiljaisuutta ja aavistuksia tulevasta Kristuksen syntymäjuhlasta. Arjen kiireet ja työt voi hetkeksi unohtaa taakseen ja keskittyä aistimaan niitä vaatimattomia, yksinkertaisia olosuhteita, joissa Beetlehemin ensimmäisen joulun suuri ihmetapahtuma sai alkunsa vuosituhansia sitten.

Kokoonnumme klo 17.45 kaivostunnelin yläpäässä, Kummunkadun puoleisen oven edessä,  ja lähdemme klo 18 hiljaisena ristisaattokulkueena kynttilälyhdyt kädessä tunnelia pitkin. Viemme valoa luolan hämäryyteen ja sytytämme siellä tuohukset palamaan. Isä Pertti Ruotsalainen toimittaa pienen hartaushetken ja kaikki saavat laulaa mukana. Lopuksi laulamme vielä yhdessä pari vanhaa, kaunista joululaulua.

Siirrymme ristisaatossa hiljalleen ravintola Karpidiin, jossa on tarjolla glögiä, mehua ja pipareita. Laulamme yhdessä tunnelmallisia joululauluja ja kuuntelemme joulurunoja.

Lämpimästi tervetuloa mukaan yhteiseen tunnelmalliseen tapahtumaan! Varaa mukaasi turvallinen kynttilälyhty. Tuohuksen saat paikan päällä.