Pääsiäisen Hiihtovaellus 30.3.-3.4.2018

Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta

Pe 30.3.2018 Tulopäivä: Saapuminen Majatalo Puukarin Pysäkille. Majoittumaan pääsee alk. klo 14:00. Ruokailu majatalossa, tutustuminen hiihtoporukkaan ja retkeen, iltasauna, yöpyminen.
Hiihtokilometrit: Puukari-Laitala 19,8 km, jos lähtee talon lenkin suuntaisesti, kilometrejä tulee 20,2 km. Talon oma hiihtolenkki on 5,8 km.

La 31.3.2018 Aamiainen, latuinfo ja reittiselostus ja eväiden pakkaus Puukarin Pysäkillä. Hiihto Puukarista Laitalan Lomiin. Laitalassa ruokailu, sauna ja yöpyminen.
Hiihtokilometrit: Laitala-Pihlajapuu 24,3 km. Laitalan oma maisemalenkki 15,5 km.

Su 1.4.2018 Aamiainen ja eväiden pakkaus Laitalassa. Hiihto Laitalan Lomat - majatalo Pihlajapuu. Majatalo Pihlajapuussa ruokailu, sauna ja yöpyminen.
Hiihtokilometrit: Majatalo Pihlajapuu-Männikkölän Pirtti 14,4 km.

Ma 2.4.2018 Aamiainen ja eväiden pakkaus Pihlajapuussa. Hiihto Männikkölän Pirtille. Männikkölän Pirtillä ruokailu, sauna ja yöpyminen.
Hiihtokilometrit: Männikkölä-Bomban Kylpylä 4,6 km. Bombalta voi hiihtää matkailukaupungin latuverkostoa eripituisia latuja.

Ti 3.4.2018 Männikkölän Pirtillä. Aamiainen ja retkieväät. Kuljetus takaisin autollenne Majatalo Puukarin Pysäkille.

Hinta: 135€/vrk
Hintaan sisältyy:
Täydenpalvelun hiihtovaellus: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, retkieväät, päivällinen), sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset ja retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja retkieväät. 
Lisähinnasta ja tilauksesta: Hiihtovaellus opastettuna, hiihtovarusteet, lentokenttäkuljetukset: Joensuu tai Kuopio, lähtöpäivän sauna ja lounas, hierontapalvelu, savusauna, turvesauna, 1 hh 20 €/vrk.

Vaelluksen hiihtolatu kulkee läpi karjalanpiirakkamaan, Valtimon Puukarista Nurmeksen Salmenkylään. Hiihdon jälkeen maistuu Karelia á la carte lähiruoka. Hiihtovaelluksella pääset maistamaan mm. erilaisia karjalaisia piirakoita. Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015!

• Perinteisen tyylin ladut ovat moottorikelkalla hoidettuja luontolatuja.
• Vaadittava kunto: Kuntoa mukavaan menoon, hiihtoa enimmillään noin 25 km päivässä.
• Laduilla voi harrastaa koirahiihtoa! Musti maksutta mukaan :)
• Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Majatalo Puukarin Pysäkkiin ja hiihdettyänne vaelluksen teidät kuljetetaan takaisin autollenne.

Ekologisesti perille Bussilla
Retken alkupää, Majatalo Puukarin Pysäkki sijaitsee aivan valtatie 6 lähellä. Pääset majataloon kätevästi bussilla (esim. Joensuu - Oulu), pysäkki on aivan majatalon edustalla.

Myynti ja varaukset:
VisitkareliaSales
Puh. 050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi

hiihtokarttakarkea.jpg

Majatalosta majataloon retkien isäntäväet

Majatalo Puukarin Pysäkki on tunnettu puhtaasta lähi- ja luomuruoastaan, karjalaisesta ruokaperinteestä sekä hyvästä palvelusta. Majatalon emäntä Anni kertoo: ”Kaiken pohjana on oman maatilan tuotteet, tiedämme oikeasti, mistä raaka-aineet ruokaan tulevat.” Majatalo on noussut luomuruokaportaikolla jo viidennelle portaalle. Tutustu majataloon: www.puukarinpysakki.fi

Toinen majatalo on Laitalan Lomat Valtimon Karhunpään kylässä. Laitalan Lomat on mm. suosittu juhlien viettopaikka. Tutustu majataloon: www.laitalanlomat.com

Kolmas majatalo on Majatalo Pihlajapuu Nurmeksen Salmenkylässä. Majatalo kuuluu Äksyille Ämmille. Äksyt Ämmät eli Minna Murtonen (ei tosin oikeasti äksy ollenkaan). "Sydäntäni lähellä ovat ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu. Teen paljon yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, ja nautin itsekin luonnossa liikkumisesta." Tutustu majataloon: www.aksytammat.fi

Neljäs majatalo on Männikkölän Pirtti. Männikkölän emäntä leipoo maan mainioimmat karjalanpiirakat, jotka ovat saaneet suosion ”ruuhkasuomessa” asti. Männikkölän piirakoita voi siis ostaa myös Helsingistä. Emäntä on pitopalveluiden ja karjalaisen ruokaperinteen todellinen grand old lady. Männikkölän Pirtillä on oma piirakkaleipomo Nurmeksen Porokylässä.  Tutustu majataloon: www.mannikkolanpirtti.com

Lisäksi hiihtovaellustuotteessa ovat mukana paikallinen kuljetusyrittäjä, hieroja, varustevuokraamo sekä Karelia Expert Matkailupalvelu Oy eli toteutamme todellista pienyrittäjien yritysyhteistyötä.