Turvalliset ja ajomukavuudeltaan ensiluokkaiset kelkkaurat

Keski-Karjalaan kannattaa tulla kauempaakin nauttimaan moottorikelkkailusta!

Keski-Karjalan Moottorikelkkailijat ry yhdessä alueen matkailuyrityksien kanssa kehittää Keski-Karjalan alueen (Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) moottorikelkkailuun rakennettua kelkkaurastoa ja palveluja. Alueen uraston noin 700 maankäyttösopimuksen uusiminen on ollut suuri urakka viimeisten kahden vuoden aikana.

Vaikka urien kunto on ollut pääasiassa hyvä, löytyy urilta paljon korjattavaakin. Urat tahtovat ajanollen vesakoitua, merkinnät rapistua ja mm. sillat pehmetä. Teemme tällä hetkellä merkittäviä korjauksia alueemme kelkkaurilla eri puolilla Keski-Karjalaa. Olemme myös palkanneet avuksi työntekijän, joka tekee urastolla tarvittavia korjauksia muutaman kuukauden ajan. 

Useammassa kohteessa on tasoitettu mm. kaivinkoneella metsätöissä rikkoutuneita urapohjia. Meillä on tavoitteena tarjota entisestään parantuneet kelkkaurat niin kerholaisille, kuin kauempaakin tuleville kelkkamatkailijoille. Kelkkaurien varrelta löytyy niin mökki- kuin huonemajoitusta, ruokailupaikkoja sekä moottorikelkkavuokrausta. Keski-Karjalan kelkkaurien tavoitettavuus, vaihtelevuus ja hoitotaso ovat esimerkillisen hyvällä tasolla.

Kelkkaurien kehittämis- ja ylläpitotyötä on tehty alueella jo yli 20 vuoden ajan. Koko sen ajan määrätietoista työtä on ohjannut kirkas visio tulevasta ja tavoite olla haluttu moottorikelkkailukohde Suomessa.

Tervetuloa Kiteen ympäristöön kelkkailemaan!

Pasi Immonen
www.karjalanhelmi.net

Lisätietoja kelkkailusta ja reiteistä Keski-Karjalassa: 

www.kkmk.net


Kuva: Aladar Bayer