Suurten järvien maakunta

Kalastamaan pääsee periaatteessa miltei jokaiselta rantamökiltä. Rantamökkien vuokraan sisältyy soutuvene ja monessa kohteessa voit vuokrata omistajalta myös perämoottorin.

Pohjois-Karjala on suurten järvien maakunta ja alueen puhtailla kalavesillä kuhat, järvilohet ja hauet tarttuvat hanakasti uistimeen, ja mato-ongella saadut pikkusaaliit jäävät elämyksinä pienempien kalannarraajien mieleen. Saalis on helppo grillata mökin grillissä, nuotiossa tai paistaa keittiössä paistinpannulla. On mieliinpainuva elämys nauttia itse pyydetystä kalasta tehtyä ruokaa.

Pohjois-Karjalan kalavedet houkuttelevat myös monipuolisuudellaan. Täällä voit kalastaa aivan kaupunkikeskuksen tuntumassa, isoilla järvillä - kuten Pielisellä, Höytiäisellä tai Orivedellä - tai omassa rauhassasi erämaaympäristössä.

Onkiminen ja pilkkiminen ovat maksuttomia kalastusmuotoja. Viehekalastavan 18–64-vuotiaan pitää maksaa kalastonhoitomaksu, mikä oikeuttaa kalastamaan yhdellä vavalla. Lisätietoa kalastusluvista löydät ahven.net sivustolta.Koskikalastuspaikkoja alueelta löytyy useita. Joensuussa voit harrastaa koskikalastusta keskellä kaupunkia. Lisätietoja Joensuun koskikalastuksesta löydät Joensuun kalastuskunnan sivuilta.

Ruunaan retkeilyalue Lieksassa on paikka, jossa voit kalastaa, laskea koskea tai patikoita. Ruunaan 16 kilometrin koskialueella voit kalastaa yhdellä luvalla.

Karvionkoski Heinävedellä soveltuu hyvin perhokalastukseen rannalta sekä heittokalastukseen. Karvionkosken lupa-alue on n. 1500 m pitkä virta-alue, missä noin 30 metrin levyistä koskea on lähes 200 metriä.

Peurajärven kalastusalue Nurmeksessa on erämaatyyppinen alue, jossa järviä, lampia ja pieniä jokia on yli 200 hehtaaria.

Outokummun erä- ja luontokeskus on virkistyskalastusalue, jossa on esteetön kulku liikuntarajoitteisille ja kalastaa voi suoraan laiturilta. Lasten kalakeidas on maksuton alle 12-vuotiaille ja liikuntarajoitteisille.