Ham Karelia 2018

Tämän vuoden Suomen radioamatööriliiton eli SRALin kesäleiri Ham Karelia 2018 järjestetään Nurmeksen Hyvärilässä 19. – 22.7.2018. Leirin ohjelmassa on esitelmiä ja alustuksia, keskustelutilaisuuksia ja tietenkin paljon yhdessäoloa, joihin voi osallistua kuka vain aiheesta kiinnostunut ilman SRALin jäsenyyttä.

Leirin aikana voit ostaa radioalan tarvikkeita niin ammattilais- kuin kirpputorimyyjiltä. Voit tuoda myös omia tarvikkeitasi myyntiin koko leirin ajaksi. Leirin amatööriasema on leiriläisten käytössä ja myös Radio Hami pystyttää studion ja lähettimen Hyvärilään. Radio Hamin lähetys on kaikkien lähiseudun ihmisten kuultavissa koko leirin ajan FM-radiotaajuudella 104.8MHz. Leirin lisäksi Pohjois-Karjalaan tulevilla vierailla on mahdollisuus tutustua Kolin alueeseen, Lieksan- Ilomantsin sotahistoriaan sekä Outokummun vanhaan kaivosmuseoon. Ohjelmistoon voit tutustua seuraavasta linkistä: Katso ohjelma

Oheisohjelma

Leirin aikana järjestetään Hami golf perjantaina 20.7.2018 klo 16.00 alkaen. Kilpailussa kenttä kierretään kaksi kertaa eli väyliä tulee yhteensä 18 kappaletta. Pelaajamäärästä riippuen lähdössä on 3-4 pelaajaa, jolloin kisa kestänee noin 4 tuntia. Pelimaksu 40€ ja se maksetaan suoraan alueella olevaan Pielis-Golfin toimistoon. Sarjat: pistebogey (=tasoituksellinen lyöntipeli) ja paras scrach eli kaikki lyönnit lasketaan. Lisäksi perinteisesti lähimmäs lippua ja pisin draivi(lyönti) palkitaan.

Lisäksi nuorille on myös ohjeisohjelmaa, muun muassa jousiammuntaa, elektroniikkapaja, jossa opetellaan juottamaan, karjalanpiirakkapajaa ja melontaa. Kaikille löytyy tekemistä, joten voit osallistua koko perheen kanssa tapahtumaan.

Alle 12v lapset pääsevät leirille tutustumaan ilmaiseksi, nuoret 12-17v päivän leiripassi maksaa 5€. Leiripassi sisältää ohjelmiin tutustumisen, myös elektroniikkapajaan, jossa saa kasata veloituksetta jonkin rakennussarjan omaksi.

Lue lisää tapahtumasta osoitteesta www.hamkarelia.fi

Mikä on radioamatööri?
Radioamatööri on henkilö, jolla on telehallintoviranomaisen myöntämä lupa käyttää radiolähettimiä amatööreille varatuilla taajuusalueilla. Luvan saa suorittamalla hyväksytysti radioamatööritutkinnon. Maailmassa on n. 3 miljoonaa radioamatööriä ja Suomessa n. 6000.

Amatöörit ovat mukana monissa yhteiskunnan toimintoja tukevissa tehtävissä. Pohjois-Karjalan amatöörit ovat saaneet hyvin paljon julkisuutta yhteistyöstään Pohjois-Karjalan Pelastuslaitoksen kanssa. He ovat rakentaneet mahdollisiin häiriötilanteisiin varaverkon, mikä koostuu puhe-, sanoma- ja dataverkoista viranomaisten käyttöön. Lisäksi jäseniä toimii mm. vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa ja Suomen Punaisen ristin tehtävissä.

Voiko leirillä suorittaa radioamatööri tutkintoja?
Tutkintoja pidetään leirillä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 10–12 välisenä aikana. Ilmoittaudu viimeistään viikko ennen leirin alkua.

MITÄ Suomen Radioamatööriliiton kesäleiri, jossa on radioharrastustoiminta aiheisten luentojen lisäksi tapahtumia lapsille ja aikuisille. 

MISSÄ Nurmeksen Hyvärilässä Pohjois-Karjalassa. Osoite: Lomatie 2, 75500 Nurmes. Voit kuunnella Radio Hamin lähetystä FM-radiotaajuudella 104.8MHz.

MILLOIN 19.-22.7.2018

Leirilehti

Lisätietoja