Nurmes-Valtimo-alueella toimii kesänaikana monta eri kesäkahvilaa, joissa voit nauttia idyllisestä tunnelmasta ja kesän harmoniasta virvokkeiden äärellä. Tekipä mielesi kahvia tai teetä, jäätelöä tai virkistävää janojuomaa, kesäkahviloista löydät monipuolisesti sinun makuusi ja tilanteeseesi sopivia vaihtoehtoja! Vieraile vaikka kaikissa kesäsi aikana!

Suojärvenkatu 1, Nurmes - Bomba

Suojärvenkatu 1, Nurmes

Bomba

Bomban kesätorin kahvila
Avoinna 12.8. saakka ma-su 10–17
Bomban kesätorilla pääset virittymään aitoon karjalaiseen tunnelmaan paikallisten käsitöiden, karjalan kielen ja karjalaisen ruoan avulla. Ympärillä sykkivä karjalaiskylä ja Bomban talo tuovat karjalaisen kulttuurirakentamisen kätesi ulottuville! Kesäkahvilan antimista löydät niin karjalanpiirakat kuin muutkin herkku leivonnaiset sekä skaalan erilaisia virvokkeita. Yhteydessä on myös kesänajan näyttelyitä, jotka kannattaa käydä näkemässä vierailun aikana. Kesätori ja – kahvila vierailun jälkeen voit nauttia myös muista Bomban alueen mahdollisuuksista, kuten esimerkiksi ympäröivästä luonnosta tai kylpylähotellista, tai käy vaikka nautiskelemassa Bomba talon herkullisessa karjalaisessa kesäpöydässä!

Ravintola Bomba
Avoinna päivittäin 12–19
Ravintola Bomban kesäpöytä vie sinut makumatkalle karjalan kunnaille. Ravintola Bomba on suuressa Bomban talossa, jonka yläkerrassa sijaitsee myös Bomban oluttupa.

Bomban oluttupa

Avoinna ma-su 19–23
Kesäillat on tehty rentoutumisesta terassilla! Nauti karjalaisesta miljööstä ja tunnelmasta Bomban Oluttuvalla! K18.

Rantakatu 1, Nurmes - Ravintola Kesäheila

Rantakatu 1, Nurmes

Ravintola Kesäheila

Avoinna pe-la 18–23 ja su 15–21.
Ravintola Kesäheila toimii kauniilla paikalla aivan Pielisen rannassa, Nurmeksen Pienvenesatamassa. Terassin rennossa ilmapiirissä on mieltä rauhoittavaa nauttia kylmistä juomista, mutta myös upeista maisemista! Tule katsomaan ja kokemaan, kuinka ilta-aurinko värittää Pielisen laineet uskomattomiin väreihin.
Tiirikkalantie 19, Nurmes - Kajasteen kesäkahvila

Tiirikkalantie 19, Nurmes

Kajasteen kesäkahvila

Avoinna Kajasteen tanssien aikaan
Suositulla Kajasteen lavalla hameen helmat heiluu tanssimusiikin tahtiin viikoittain, kun Suomen tunnetuimmat iskelmä- ja tangolaulajat nousevat lavalle. Näköalaterassi sijaitsee mäen päällä, jossa voit tanssien lomassa nauttia avautuvasta järvimaisemasta Nurmesjärvelle. Kajasteen kesäkahvila on auki jano- ja herkkusuille lavatanssien aikaan. Ulkoterassilla paistetaan grillimakkaraa vähän isompaan nälkään, ja tarjoillaan erilaisia janojuomia! Anniskeluoikeudet.
Peri-Sivakantie 250, Valtimo - Yläpihantila

Peri-Sivakantie 250, Valtimo

Yläpihantila

Auki 12.8. saakka päivittäin 12–16
Yläpihantila on idyllinen maaseutumatkailukohde rauhaa kaipaavalle. Maatilan kesäkahvilasta löydät tuoreet pullat ja perinteiset karjalanpiirakat jotka vievät kielen mennessään! Kesäkahvilassa saat kahvin, teen tai kaakaon lisäksi nyt myös limsaa. Yläpihan kylämatkailukohteessa toimii myös käsityöpuoti, kirpputori ja kotimuseo, jossa pääsee tutustumaan maatilan historiaan. Upeiden tiluksien ja vanhojen rakennuksien lisäksi Yläpihantilaa kiertävät uskomattomat vaaramaisemat, jotka tekevät vierailusta todella ikimuistoisen.

Kotiniementie 2, Nurmes - Ikolan museon kesäkahvila

Kotiniementie 2, Nurmes

Ikolan museon kesäkahvila

Avoinna heinäkuun loppuun saakka ma-pe 11–16
Ikolan ulkomuseon yhteydessä toimiva kesäkahvila. Vietä päiväsi museon näyttelyissä, syötä suloisia lampaita ja nautiskele vielä kesäkahvilan antimilla!

Jukolankuja 10, Valtimo - Puukoulun kahvila

Jukolankuja 10, Valtimo

Puukoulun kahvila

Auki 28.7. saakka ti-la 11–16
Valtimon vanha Puukoulu luo eksotiikkaa kahvilakokemukseen. Yli sata vuotiaassa koulussa historia on läsnä jokaisessa huoneessa; jokainen lauta ja hirsi kertovat omaa tarinaansa. Tunnelma Puukoulussa on vertaansa vailla, ja koulun ympäristö on näkemisen arvoinen. Koulu sijaitsee kuvan kauniin Haapajärven rannalla, ja sen tiluksia kiertävä pistoaita vie vierailijan maalaisromanttiseen tunnelmaan! Mikä sen parempaa, kuin istahtaa historialliseen ympäristöön ja nauttia kesäkahvilan herkullisista tuotteista!

Savikyläntie 34, Nurmes - Savikylän kesäkahvio ja kirppis

Savikyläntie 34, Nurmes

Savikylän kesäkahvio ja kirppis

Avoinna 22.7. saakka ma-pe 12–18, la-su 12–15
Savikylän maamiesseuran talolla on avattu kesäkahvio ja kirppis. Tule löytämään aarteita kirpputorilta, ja nauti samalla kupponen kuumaa pullan kaverina.

Nurmes - Kioskit

Nurmes

Kioskit

Kauppatorin jäätelökioski
ma-la 12–19
Kauppatori, Nurmes
Jäätelöä, kahvia ja muita virvokkeita kesäpäiviin!

Aronsalmen kioski

ma-to 9-21, pe-la 9-22, se 10–22
Joensuuntie 85, Nurmes
Kahvilatuotteet ja peruselintarvikkeita, grilliruokaa suurempaan nälkään! PS. Huhutaan, että Aronsalmen kioskilta saa Nurmeksen parhaat hampurilaiset!

Sataman kioski

Avoinna päivittäin 12–19
Rantakatu 10, Nurmes
Kahvilatuotteita, sopivasti aivan uimarannan vieressä! Pulahda virkistävään veteen ja nauti kesästä.