Kesänäyttely Naiseus (24.5.-16.9.) tuo esiin kaksi näkökulmaa naiseuteen

Aivan Joensuun keskustassa sijaitsevan Joensuun taidemuseo Onnin laajoista taidekokoelmista jokainen löytää suosikkinsa. Museon seinät kätkevät sisälleen muun muassa antiikin ja Kiinan taidetta, eurooppalaista kirkkotaidetta, kotimaisia ikoneita ja suomalaisen maalaustaiteen helmiä 1800-luvulta nykypäiviin. Alun perin lyseoksi vuonna 1894 valmistunut, Kirkkokadun varrella sijaitseva rakennus on yksi Joensuun tunnetuimmista maamerkeistä.

Ilona Niemi (s. 1975) käsittelee teoksissaan kauneutta, naiseutta ja ihmisen suhtautumista itseensä ja luontoon. Erilaisia tekniikoita yhdistelevää taiteilijaa kiinnostaa ihmisen pyrkimys kaunistaa itseään keinotekoisesti ja pysytellä nuorena ikuisesti. Keramiikkataiteilija Kerttu Horila (s. 1946) tunnetaan humoristisista, maalatuista keramiikkaveistoksistaan. Naisen elämää kuvaavat teokset ovat lähestyttäviä ja niihin on helppo samaistua.

Taiteilijan ikääntyessä myös hänen veistostensa naiset vanhenevat mukana luonnollisella tavalla. Näyttelyssä ne luovat ajatuksia herättävän vastaparin Ilona Niemen keinotekoisen kauneuden maailmalle.

Opastukset, työpajat ja muun ajankohtaisen ohjelman löydät taidemuseon verkkosivuilta: www.joensuuntaidemuseo.fi

Joensuun taidemuseo Onni Kirkkokatu 23,
80100 Joensuu, puh. (013) 337 5388,
taidemuseo@jns.fi

Avoinna kesäkaudella
ti, to-su 10-16, ke 10-20, poikkeukset taidemuseon verkkosivuilla

Liput:
3-7 €, perhelippu 11 €, alle 7-vuotiaille vapaa pääsy, sisäänpääsy Museokortilla

Kuva: Ilona Niemi, sarjasta Fit Bird 2017 (yksityiskohta)