Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Tutustu Joensuuhun ja sen historiaan opastetuilla kierroksilla

Oletko käymässä Joensuussa ja haluaisit oppia tietämään kaupungista paremmin? Vai kenties asutko jo tai olet muuttamassa Joensuuhun, mutta silti kaupunki on sinulle vieras? Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua kaupunkiin elokuussa lauantaisin Joensuun seudun matkailuoppaiden vetämillä kävelykierroksilla.

Opastetut kävelyretket pidetään Joensuun keskustassa. Retket kestävät 1-1½ tuntia ja lähtö on Rantakadulta, kaupungintalon edestä. Reitti kulkee Kaupungintalolta Penttilänrantaan, ja sieltä takaisin Kaupungintalon eteen. Reitin pituudeksi tulee noin 2 kilometriä. Reitti on esteetön joten myös pyörätuolilla tai rollaattorilla pääsee mukaan.

Opastettuja kävelykierroksia on joka lauantai aina elokuun loppuun asti. Opastus maksaa 5€ (ainoastaan käteinen) ja se maksetaan paikan päälle ennen kierrosta. Kävelyretkille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lisätietoja kävelyretkistä saa tapahtuman Facebook-sivuilta.

Joensuun Matkailuoppaat ry on toiminut Joensuussa jo vuodesta 1971 ja se on Suomen Opasliitto ry:n jäsen. Yhdistys kouluttaa uusia kaupunkioppaita ja edistää jäsentensä paikallistuntemusta järjestämällä tutustumiskäyntejä uusiin kohteisiin. Yhdistys tarjoaa linja-auto-opastusten lisäksi kävely- ja pyöräilykierroksia. Joensuun Matkailuoppaat ry kehittää opastuksia eri teemoilla, esimerkiksi historiallisesti merkittävien henkilöiden tai tapahtumien pohjalta.

Keväänä 2018 valmistui kansalaisopiston kurssilta ennätysmäärä Joensuun matkailuoppaita, ja siksi toimintaa on alettu kehittämään. Myös Joensuun 170-juhlavuoden kunniaksi on haluttu kehittää uutta opastustoimintaa.
Lisää tietoa Joensuun matkailuoppaiden toiminnasta löydät heidän Facebook-sivuiltaan.

Siltojen kaupunki -kävelykierrokset lauantaisin 4.8. klo 13.00, 11.8. klo 13.00
18.8. klo 13.00 ja 25.8. klo 13.00