Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Botania avattiin uudessa loistossaan

Tapahtumapuutarha Botania avautui 1.6.2018. Huhti–toukokuun aikana uudistetut sisä-ja ulkotilat sekä kahvila ovat saaneet uuden ilmeen ammattilaisten ja talkoolaisten voimin. Tulevaisuudessa Botaniasta on tarkoituksena kehittää yksi Pohjoisen Euroopan vetovoimaisimmista tapahtumapuutarhoista ja matkailukohteista.

Tämän vuoden maaliskuussa Botanian kasvitieteellisen puutarhan kiinteistön omistus siirtyi Suomen yliopistokiinteistöiltä Joensuun Botania Oy:lle. Yhtiössä vaikuttavat kolme pohjoiskarjalaista yrittäjää, valotaiteilija Kari Kola, monialayrittäjä Teemu Purmonen ja kirjanpitoyrittäjä Markku Pesonen.

Omistuksen vaihdon myötä Botaniassa onkin tapahtunut paljon. Kuusi viikkoa kestäneen remontin aikana sisä- kuin ulkotiloja on muokattu uuteen uskoon, sekä Cafê Botanian tarjonta uudistettu kokonaan. Monet kävijöilleen tutut asiat ovat kuitenkin säilyneet kuten laaja 2 000 kasvin kokoelma ja tietysti kultatöyhtökakadu Juuso. Avajaisviikolla Juuso tapaa myös paikan uudet asukit, kaksi kilpikonnaa.

Töitä on tehty. Ja paljon. Ilman huippuammattilaisia ja talkoolaisia tämä olisi ollut huomattavasti haasteellisempaa. Toiminnanjohtaja Kaisa Hirvonen summaa viime viikkoja.

Botanian kehitys ei ole kuitenkaan missään tapauksessa tässä. Tarkoituksena on luoda loistavat puitteet esimerkiksi ulkoilmakonserteille, yritysfoorumeille ja kansainvälisille taidetapahtumille sekä luoda monipuolinen oppimisympäristö luonnontieteille.

Tässä vaiheessa keskitytään myös siihen miten kävijät reagoivat tiloihin ja tehdään suunnitelmia asiakkaiden mukaan. Paikan nostaminen alueelliseksi ylpeyden aiheeksi vaatii paljon yhdessä tekemistä, Kaisa kommentoi tulevaisuuden suunnitelmia.

Botania sijaitsee Joensuussa osoitteessa Heinäpurontie 70.

Lisätietoja:
www.botania.fi

https://www.facebook.com/botaniajoensuu

botania-tropiikki-silta_preview.jpeg