Lintulan luostarin kesässä tapahtuu!

 Lintulan luostarissa elää vakituisesti noin 10 sisarta. Kesä‒elokuussa matkailijoita palvelee kahvio vanhassa kartanossa sekä kauppa luostarin portin pielessä. Molemmat ovat avoinna päivittäin klo 10‒18. Halutessasi voit majoittua Vierastalo Antoninassa. Luostarin kesässä myös tapahtuu! Sisaristo järjestää kaksi teemapäivää.

VUOHENPUTKESTA ON MONEKSI ‒ yrtti-iltapäivä

tiistaina 12.6.2018.
Tule mukaan, jos olet kiinnostunut yrteistä. Saat tietoiskun vuohenputkesta ja pääset tutustumaan sen hyötykäyttöön, keruuseen ja kuivatukseen. Saat nauttia yrttisämpyläkahvit ja viemisiksi saat tutustumispakkauksen viherrouhetta. Osallistumismaksu 25 €. Ilmoittautuminen 8.6. mennessä nunna.nektaria@ort.fi tai puh. 040-5018302.

TUOHUKSET ELI KIRKKOKYNTTILÄT TUTUKSI

Torstaina 19.7.
Pääset oppaan johdolla tutustumaan luostarin kynttilätehtaaseen. Saat kuulla tuohusten raaka-aineisista, käytöstä ja merkityksestä. Lisäksi selviää mitä ovat vihkikynttilät, piispankynttilät ja diakoninkynttilät. Kierroksen kesto on noin 45 minuuttia. Opastusmaksu 4 €, 7-16-vuotiaat lapset 2 € ja alle kouluikäiset ilmaiseksi. 

KOE KESÄN RISTISAATOT LINTULASSA

Ristisaatossa kuljetaan yhdessä ristiä kantaen paikasta toiseen. Lintulan luostarissa voi heinäkuussa kokea kaksi erilaista ristisaattoa.

Torstaina 12.7.
Lintulassa otetaan vastaan Jumalansynnyttäjän Konevitsalaisen ikonin ristisaatto Valamosta. Jos et osallistu ristisaattoon, voit viettää unohtumattoman päivän seuraten, miten Lintulassa vaalitaan vanhaa kukkamattoperinnettä. Saniaisista ja kukista valmistetaan matto, jota pitkin Jumalansynnyttäjän ikoni tuodaan Lintulan kirkkoon. Valmiin kukkamaton näkeminen on aina yhtä sykähdyttävä kokemus!

Pyhän Paraskevan päivänä 26.7.
Järjestetään ristisaatto Lintulan kirkosta Pyhittäjämarttyyri Paraskevan tsasounalle. Noin kilometrin pituinen reitti kulkee luostarin piha-alueen halki, metsäpolkua ja pitkospuita pitkin Koskijärven rannalle, jossa pienen tsasounan edustalla toimitetaan vedenpyhitys. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: www.lintulanluostari.fi