Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK
Yrityksen historia

Yrityksen historia

Yhtiö on perustettu 1.6.1993 nimellä Pohjois-Karjalan MatkailuMarkkinointi Oy ja vuonna 2001 sen aputoiminimeksi vakiintui Karelia Expert Matkailupalvelu. Yhtiö on toiminut nimellä Karelia Expert Matkailupalvelu Oy vuodesta 2004 ja vuotta myöhemmin (2005) Lieksan Matkailu Oy ja Ilomantsin Matkailu Oy fuusioituivat yhtiöön.

VisitKarelia-markkinointinimi otettiin käyttöön 2010 ja sen alle koottiin maakunnan tarjoamat matkailupalvelut. Keväällä 2015 yrityksen toiminta jakaantui kahteen yhtiöön, myyntitoiminnasta vastasi VisitKarelia Sales Oy ja matkailun markkinoinnista sekä kehitystyöstä Karelia Expert Matkailupalvelu Oy. Vuosien 2015-2018 aikana matkailuneuvonta sekä kokous- ja kongressipalvelut siirtyivät vähitellen alueiden vastuulle, sillä vuonna 2018 Karelia Expertin selkeäksi perustehtäväksi määriteltiin Pohjois-Karjalan maakuntaan kohdistuvan matkailukysynnän kasvattaminen. Samalla yhtiö luopui VisitKarelia Salesin myyntitoiminnasta ja esimerkiksi mökkivälityksen liiketoiminta siirtyi Lomarengas Oy:lle.

Karelia Expertin toimintaan rakennettiin tuolloin kolme selkeää painopistealuetta: 1) Kauppasuhteiden kehittäminen, 2) Markkinointi ja 3) Edunvalvonta. Vuonna 2019 Karelia Expertin / VisitKarelian toimintaa rahoittavat 14 kuntaa (Pohjois-Karjalan kaikkin kunnat sekä Heinävesi), jotka ovat myös yrityksen pääomistajia (osuus 95,5% osakkeista). Suurin omistaja on Joensuun kaupunki, jonka osuus osakkeista on noin 45 %, seuraavaksi suurimpia omistajia ovat Lieksa (n. 10 %), Nurmes (7,5 %) ja Kitee (n. 6 %). Yrityksen toimitusjohtajana on Jaakko Löppönen (10/2016 -->).