Ohjatut aktiviteetit ja rentoiluhetket

Onnistunut loma ei välttämättä kaipaa sen kummempaa kuin rentoa oloa ja rauhassa nautiskelua. Jos kuitenkin mielit vauhdikkaampaa menoa, Pohjois-Karjalan ohjelmapalvelutarjonta palvelee monipuolisena ympäri vuoden. Kalastusretket, luontoretket, ratsastus ja villieläinten katselu ovat hyviä esimerkkejä maakuntamme aktiviteettitarjonnasta. Hiihdon, laskettelun, pyöräilyn ja melonnan harrastajat löytävät niin ikään omat lempikohteensa eri puolilta maakuntaa. Jos retkeilyreiteillä tai laduilla hikoilu ei ole sinun juttusi, alueemme tarjoaa myös kylpylöiden poreita, erilaisia sisäaktiviteetteja ja vaikkapa leppoisaa SUP-lautailua. Tältä sivulta löydät kootut aktiviteettitärpit eri puolilta maakuntaa.

 

Sijainti

Lisävalinnat

Aktiviteetin tyyppi

kourukoski

Kourukoski

Metsästys | Nurmes

Kourukoski tarjoaa vastuullisia erä- ja luontoelämyksiä Peurajärvi-Mujejärvi alueella, jossa on loistavat puitteet lähes kaikkeen metsästykseen. Pihapiirissä on myös mahdollisuus erämökin, kodan, tai rantasaunan vuokraukseen.
vk-kuivalan-islanninhevostalli-vuonislahti

Kuivalan Islanninhevostalli

Ratsastus | Lieksa

Lieksan Vuonislahdessa sijaitsevan Kuivalan tilan islanninhevosvaellukset kulkevat metsäpolkuja, mäntykankaita ja hiekkarantoja pitkin. Retkien kesto on 1,5 - 4 tuntia, ja pidempiin retkiin kuuluu retkieväät. Kuivalan tilalla onnistuu myös talutusratsastus perheen pienimmille, ja pihapiirin aittarakennuksessa on majoitusmahdollisuus.
Lakeland-karelia-kajakki

Lakeland Karelia

Opastettuja retkiä | Kitee

Lakeland Karelia järjestää opastettuja aktiviteetteja, kuten potkukelkkasafareita, lumikenkävaelluksia, melontaretkiä ja teemaristeilyjä. Hemmottelua kaipaavalle tarjolla on savusaunaelämys ja uinti- tai avantouintimahdollisuus Puruveden rannalla. Lakeland Karelian vuokraamosta vuokraat kätevästi myös melontavälineitä ja maastopyöriä.
laskettelukeskus-mustavaara-kontiolahti

Laskettelukeskus Mustavaara

Laskettelu | Joensuu

Mustavaaran perheystävälliset rinteet ja hiihtoladut kutsuvat talven riemuihin alle 30 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta. Neljä rinnettä, snowpark, aloittelijoiden street-alue ja hiihtokoulun palvelut tarjoavat lumista iloa kaiken tasoisille vauhtihirmuille. Laskupäivän jälkeen, tai levähdystauolla, voit siirtyä rinneravintolaan syömään tai nauttimaan lämmintä juotavaa.
VK-Villasukat-lumihangessa-Kolilla

Liperin Pulikoijat

Avantouinti | Liperi

Liperissä avantouimareiden sauna on lämmin syys-toukokuussa kolmena päivänä viikossa. Rohkeimmat voivat pulahtaa avantoon myös niinä päivinä, joina saunaa ei lämmitetä. Vierailija pääsee virkistäytymään viileässä vedessä edullisella kertamaksulla.
VK-pyöräilijät-pielisen-rannalla

Loma-Koli

Ohjelmapalvelut ja välinevuokraus | Koli

Loma-Koli tarjoaa monipuolisia ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Omatoimiretkeilijälle tarjolla on laaja valikoima erilaisia vuokravälineitä, kuten fatbikeja, vesiurheiluvälineitä sekä retkeilyvälineitä kesä- ja talvikaudelle. Loma-Koli toteuttaa myös opastettuja kierroksia maastossa ja vesillä.
huhmarisvaara-lomakeskus-huhmari

Lomakeskus Huhmari

Kylpylä ja lomakeskus | Polvijärvi

Monipuolisen palvelun Lomakeskus Huhmarissa nautit vesimaailman altaista, poreista ja ohjatuista aktiviteeteista, kuten vesijumpasta. Kesäisin Huhmarin rannasta lähtee teemaristeilyjä, ja talvikaudella lähialue tarjoaa latuverkoston ja lumikenkäreittejä. Huhmarista voit myös vuokrata esimerkiksi polkupyöriä tai kalastusvälineitä.
vk-järvi-maisema

MelontaKaverit

Välinevuokraus | Outokumpu

MelontaKaverit vuokraavat Outokummussa sup-lautoja, kajakkeja ja niiden oheistarvikkeita, joilla pääset mukaville vesiretkille esimerkiksi 12 järven melontareitille, Taipaleenjoelle tai muille lähialueen vesistöille. Vuokrattava kalusto löytyy Kaunisniemen kahviolta ja lisämaksusta onnistuu myös välineiden kuljetus haluttuun paikkaan.
syötti-kalastus-pohjois-karjala

Ollilan tupa

Opastettuja retkiä | Liperi

Ollilan tupa tarjoaa ympäri vuoden kalastusretkiä Liperissä. Talvisilla retkillä voit lähteä ahvenpilkille tai kokeneen talvikalastajan mukaan kokemaan talviverkkoja. Kesäisin on mahdollisuus uisteluun ja onkimiseen. Retkiin voi yhdistää myös eväshetken laavulla.
vk-Ratsastusta-islanninhevosilla-Kolin-Paimentupa

Paimentupa

Ratsastus | Koli

Paimentupa sijaitsee Kolin kansallispuiston vieressä lähellä alueen palveluita. Maastovaellukset rauhallisilla islanninhevosilla sopivat hyvin myös ensikertalaisille, ja tarjolla on myös kenttätunteja sekä talutusratsastusta. Halutessaan retkiin saa yhdistettyä myös ateriapalvelut. Paimentupa tarjoaa myös majoitusta.
pajarinhovin-kylpylä

Pajarinhovin kylpylä

Kylpylä | Kitee

Pinta-alaltaan Suomen suurimpiin kuuluva kylpylä Pajarinhovi sijaitsee Kiteellä aivan 6-tien varrella. Pajarinhovissa on Suomen suurin lasten uimamaailma, johon kuuluu 75 m pitkä liukumäki. Jos haluat jättää uimisen vähemmälle ja rentoutua voit suunnata hieronta-altaaseen tai höyrysaunaan.
Pakotarinat-Joensuu-merirosvolaiva

Pakotarinat-pakohuonepeli

Huonepakopeli | Joensuu

Joensuun keskustassa toimiva Pakotarinat tarjoaa pelaajille jännitystä sekä ongelmanratkaisukykyä vaativia tehtäviä. Pakohuoneista löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille pelaajille. VR-pelien parissa voi kokeilla virtuaalielämyksiä merten syvyyksissä, pilvenpiirtäjien huipulla tai örkkejä vastaan taistellen.

Hyppää talviseikkailuihin!