KotisivuTyöskentele
Työskentele Pohjois-Karjalassa
ylakuva_rekrytointi2.jpg

  Eräänä päivänä koneistaja Jämsen sai tarpeekseen jatkuvasta kiireestä, työmatkaruuhkissa istumisesta ja ylipäätään elämän junnaamisesta samaa vanhaa rataa. Niinpä hän pakkasi perheensä autoon ja lähti töihin Pohjois-Karjalaan. Ensimmäisen työpäivän jälkeen kotia kohti pyöräillessään Jämsen hämmästyi itsekin huomatessaan, että koko päivän aikana hänen huuliltaan karkasi tasan tarkkaan nolla ärräpäätä. Työnteko maistui mukavassa porukassa ja elämä tuntui olevan muutenkin mallillaan.

lue-lisaa_tyoskentely.jpg
Meilläpäin asioita ei ole totuttu saamaan, vaan ne on luotu itse. Yhteistyön voimalla. Se näkyy maakunnan elinkeinoelämässä vahvana tekemisen meininkinä.» Katso avoimet työpaikat

TÖITÄ LÄÄKÄREILLE JA SAIRAANHOITAJILLE

Haluatko työskennellä kehittyvässä ja monipuolisessa sairaalassa? Katso avoimet työpaikat: www.pkssk.fi/työpaikat


TÖITÄ ICT-AMMATTILAISILLE
 

Entä jos töihin olisikin kiva mennä? Ja sinne pääsisi vartissa. Pohjois-Karjalassa se onnistuu. Liity ICT-menestyjiin ja löydä uusi ura elämällesi. Lue lisää:
www.arcusys.fi
www.blancco.com
www.fastroi.fi
www.olapcon.fi
www.solenovo.fi

Mistä on Pohjois-Karjalan työt tehty
bioenergia_240x240.png 

Bioenergia


Pohjois-Karjalassa panostetaan uusiutuviin energialähteisiin. Pitkäjänteinen tutkimustyö on synnyttänyt yhden maailman johtavista puuenergia-alan osaamis- ja teknologiakeskittymistä. Kymmenien alan yritysten lisäksi seudulla toimii huipputason tutkimus- ja koulutusyksikköjä.


Metsä

Pohjois-Karjala tunnetaan kansainvälisesti metsäosaamisen alueena, jossa metsien eri käyttötavat ovat keskenään tasapainossa. Metsätalous ja -teollisuus ovat Pohjois-Karjalan talouden tukijalka.


vihreakulta_240x240.png
 hyvinvointi_240x240.png

Hyvinvointi

Pohjois-Karjalassa elää vahvana yhteisöllisyys, joka näkyy aitona välittämisenä ja hyvinvointialan arvostuksena. Hyvinvointiyrittäjyyden kasvua tuetaan muun muassa huolehtimalla osaavan työvoiman saatavuudesta sekä kehittämällä yhteistyötapoja.


Kivi ja kaivos

Pohjois-Karjalan kallioperästä on aikojen kuluessa louhittu niin kuparia, sinkkiä kuin kobolttiakin, ja vuolukivestä työstetään tuotteita vientiin asti. Kaivostoiminnan tulevaisuus näyttää lupaavalta. Määrätietoinen yhteistyö rikastaa vanhaa ja luo uutta yritystoimintaa. 


kivi_240x240.png
muovi_240x240.png

Muovi

Laajassa muovien materiaaliperheessä on huikeasti mahdollisuuksia. Pohjois-Karjalassa loihditaan kärkituotteita muovista ja onpa sen pohjalta kehitetty täysin uusi materiaalikin, palkittu luonnonkuitukomposiitti.


Metalli

Pohjois-Karjalassa toimii metallialan kansainvälisten kärkiyritysten rinnalla kehittyvä ja kasvava pk-yritysten verkosto. Kasvua tukevat maakunnan yrityksissä tehdyt lukuisat tuote- ja teknologiainnovaatiot sekä tehokas verkostoituminen.


metalli_240x240.png
 puu_240x240.png

Logistiikka


Pohjois-Karjala on oiva sijaintipaikka yritykselle, jonka tavoitteet ovat korkealla. Pääkaupunkiseudulle on nopeat yhteydet lentäen tai junalla ja maakunnan sijainti on loistava erityisesti idänkauppaa ajatellen. Niiralan kansainvälinen rajanylityspaikka tarjoaa ensiluokkaiset logistiikkapalvelut niin viennin kuin tuonnin tarpeisiin.


Elintarvike

Pohjois-Karjala tunnetaan perinteisestä ruokakulttuuristaan. Maakunta on valtakunnan kärkeä sekä raaka-ainetuottajana että jalostajana. Elintarvikealan menestys perustuu puhtaisiin ja korkealaatuisiin raaka-aineisiin.


ruoka_240x240.png 
 matkailu_240x240.png

Matkailu

Pohjois-Karjala on vastustamaton kohde niin matkailijoille kuin matkailuyrittäjillekin. Kansallispuistot, palkitut patikointireitit, kalaisat järvet, kosket ja vaarat kutsuvat seikkailemaan ympäri vuoden. Pohjois-Karjalaan ja sen sydämellisiin ihmisiin on helppo ihastua.


Koulutus

Maakunnan laaja koulutustarjonta vetää opiskelijoita kautta koko Suomen ja yhä useammin myös maamme rajojen ulkopuolelta. Monialainen yliopisto, monipuolinen ammattikorkeakoulu sekä toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja aikuiskoulutuksen kokoava koulutuskuntayhtymä ovat Pohjois-Karjalan kilpailuvaltteja.


koulutus_240x240.png 
 muovikitara_240x240.png

Sisältötuotanto ja kulttuuri

Pitkäjänteisen toiminnan ansiosta sisältö- ja kulttuuriteollisuudesta on kehittynyt Pohjois-Karjalaan uudenlainen, monialaisesti työllistävä elinkeino, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia myös menestyvään yritystoimintaan.