KotisivuTutustuSyö & juo
TUTUSTU PAIKALLISIIN HERKKUIHIN JA NAUTI POHJOISKARJALAISESTA VIERAANVARAISUUDESTA


Mureaksi haudutettu karjalanpaisti, riista, muikut ja muut järvikalat, sienet, kasvikset monessa muodossa, pateet, uunissa haudutettu juuressärä, rukiiset leivät, suussa sulavat karjalanpiirakat ja marjaisat jälkiruoat ovat pohjoiskarjalaista perinneruokaa parhaimmillaan.


Pitopöytä Pohjois-Karjalan malliin

Perinteisestä vieraanvaraisesta pitopöydästä löytyy karjalanpaistista ja käristyksestä aina tuoreeseen ruisleipään ja piirakoihin saakka. Monissa paikoissa on tarjolla myös herkullista paikallista olutta tai vaikka sahtia.

Oman säväyksen makuelämykseen tuo mikäli paikalliset herkut nautitaan luonnonhelmassa - vuoden ajasta riippumatta.

Syö, juo ja nauti!

Tutustu: Karelia a la carte
Karelia à la carte -ruokapöydässä tuoksuvat mureaksi haudutetun villisian, lampaan ja karjalanpaistin aromit. Muikut ja muut järvikalat monessa muodossa, siitake- ja metsäsienet, kasvisrelissit, pateet, uunissa haudutettu juuressärä ja rukiiset leivät antavat makumuistoja, joihin oman säväyksensä lisäävät erilaiset hunajat, aromikkaat

Tutustu Karelia à la carte -verkoston yrityksiin


nokipannu_vaaka.jpg


Lue lisää alueiden palveluista:

> Ilomantsi
> Joensuu
> Juuka
> Kesälahti
> Kitee
> Koli
> Kontiolahti
> Lieksa
> Liperi
> Nurmes
> Outokumpu
> Polvijärvi
> Rääkkylä
> Tohmajärvi
> Valtimo


Kekseliäs karjalainen keittiö


Haastamme makukilpaan niin chutneyt, nachot kuin qazpachotkin!  Tsupukat, sultsinat ja kukkoset! Pyöröt, piirakat ja vatruskat; nämä kaikki maistuvat perinteisinä mutta uudistuvat myös ajan myötä. Kokeile vaikka tattivatruskaa!

Metsän makuja

Karjalainen keittiö on perinteisesti käyttänyt hyväkseen luonnon antimia. Kypsät puolukat, makeat lakat, mustikkamättäät tuovat lapsuuden makumuistot mieleen. Itse pyydetty kala, vaikkapa  ahven, halstrattuna, savun tuoksu tuntuu ja … mitäpä muuta sitä kaipaakaan. No, maukasta ruisleipää ja voita.