MARJASTUS JA SIENESTYS

Pohjois-Karjalan tatit tunnetaan Italiassa saakka. Sienestäjä varaa mökkilomansa syksyyn, jolloin lähimetsästä on mukava piipahtaa hakemaan makoisat sienet pannulle. Sienestyksessä on huomioitava, että poimitaan vain tunnistettuja ruokasieniä. Tärkeimmät syötävät sienet ja yleisimmät myrkkysienet on hyvä tuntea, jotta tietää minkä sienen poimii vasuun ja minkä jättää suosiolla metsään. Harrastus kannattaa aloittaa yhdessä kokeneen sienestäjän kanssa tai osallistumalla opastetulle sieniretkelle.

Maakunnan marjarikkaat metsät odottavat poimijaansa noutamaan vitamiinit talven varalle. Marjastus on jokamiehen oikeus, joten metsän antimia voi kerätä olipa metsän omistus kellä tahansa. Metsien suojelualueet ovat kuitenkin oma lukunsa. Luonnonpuistoissa marjastus ja sienestys ovat kiellettyä, ja kansallispuistojen järjestyssäännöissä voi olla rajoituksia.

Marjastuskausi alkaa kesäkuun lopulla ja heinäkuun alussa mustikkasadon kypsyessä. Kesän edetessä vuorossa ovat lakat, vadelmat sekä viimeisenä syksyllä puolukat ja karpalot.

Opastetut retket ja luonnossa liikkujan mökkikohteet
Ruskan aikaan Ruunaalle
Vastaa Ruunaan kutsuun ja lähde nauttimaan retkeilyalueelle syksyn upeasta koskiluonnosta. Opastetulla marjastus- ja sienestysretkellä päästään kokemaan Ruunaan luonto vanhoine mäntykankaineen ja aluetta leimaava Lieksanjoki kuohuvine koskineen.

Hinta: 70 e/hlö, vähintään 5 hlön ryhmille.