KALASTUS
Pohjois-Karjalan kalavedet houkuttelevat monipuolisuudellaan. Täällä on mahdollista kalastaa aivan kaupunkikeskuksen tuntumassa tai hakeutua omaan rauhaan kalavesille, joita hiljaiset erämaat ympäröivät.
Olipa kyseessä jylhien vaarojen katveessa taivaan sineä heijasteleva lampi tai suuri järvenselkä, pienehkö puro tai kuohuva koski, löytyy jokaiselle kalastajalle ennen kokemattomia elämyksiä ja pyytämättömiä kaloja: Uistinkuhia, onki- tai pilkkiahvenia, virvelihaukia, perhoharjuksia ja -siikoja, vaativimmille kalastajille
pilkkukylkisiä taimenia ja järvilohia.

Kaikki kalastusta harrastavathan tietävät, että kaloja ei ole joka paikassa ja varsinkin suurilla järvenselillä ottipaikkojen tietämys on ensiarvoisen
tärkeää. Pohjois-Karjalassa toimivat kalastusoppaat järjestävät ammattitaidolla monipuolisia kalastusretkiä maakunnan vesille.
Kalaoppaatkaan eivät toki aina takaa saalista, mutta kalapaikat he kyllä tuntevat ja vievät vieraansa niihin tutustumaan. Kalamiehen kateudesta ja parhaiden kalapaikkojen salailusta ei kalaoppaiden kohdalla ole tietoakaan.
Sopivat välineet, turvallinen, katsastettu venekalusto ja henkilökohtainen opastus
takaavat tuhdin tietopaketin eri vesialueiden salaisuuksiin.


Lisätietoa kalastuksesta Pohjois-Karjalasta löydät:


kalastus1.jpg

kalastus2.jpg

kalastus3.jpg
Kalastuspaketteja