KotisivuTutustuNäe & teeNähtävyydet ja käyntikohteetKontiolahden Vanha Pappila ja PiittaGalleria
Kontiolahden pappila oli alunperin talonpoikaistalo, mikä hankittiin kappeliseurakunnan pappilaksi vuonna 1783. Erilaisten vaiheiden ja välissä olleiden kahden päärakennuksen jälkeen nykyinen Isopappila valmistui vuonna 1884 Höytiäisen Pappila.JPGrantatöyräälle. Talo on Sahanjohtaja Johann Häggmanin suunnittelema ja sai aikansa tehtaanpytinkien tapaan romanttisia ja huvilamaisia yksityiskohtia. Tyyli noudattelee sille aikakaudelle tyypillistä uusrenessanssia.

Pappila on perinteisesti ollut alkuun kappalaisten ja myöhemmin kirkkoherrojen asuin- ja virka-asunto vuoteen 2007 saakka. Nykyinen rakennus on peruskorjattu vuosina 1999 - 2001 mahdollisimman lähelle alkuperäistä asua.

Tänäpäivänä vanha pappila on taiteen ja hiljentymisen talo, mutta myös vapaan taiteilijan, Kirsin ja hänen perheensä koti. Pappilassa ovat hänen työtilansa, Galleriansa ja mainiot puitteet kuvataide- ja sisäisen voiman kursseille.

Pappila sijaitsee aivan kirkonkylän keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kuitenkin samalla lähes luonnon helmassa, rauhallisessa ja viehättävässä miljöössä. Talossa voit pysähtyä ja hiljentyä hetkeksi sekä antaa luovuuden ja kuvan koskettaa..

Lämpimästi Tervetuloa!

PiittaGalleriaan pääsee tutustumaan sopimuksesta.
Vapaa pääsy.

Vierailukäynnit ryhmille: 2 € / hlö,
vähintään 45 € + alv. 23 %

Kysy hintaa pienemmälle ryhmälle.Pappila 2.JPG

Kursseista ja ohjauksista voit kysyä lisätietoja ja pyytää esitteitä pappilassa vieraillessasi. Voit tutustua tarjontaan myös sivuilla www.piitta.fi tai pyytää tietoja sähköpostilla kirsi@piitta.fi.

Piitta_logo.JPG

Ajo-ohje:

Käänny Kontiolahteen tullessa Kajaanintieltä ST1 huoltoaseman kohdalta vasemmalle ja seuraavasta t-risteyksestä oikealle Keskuskadulle. Aja sitä n. 2 km (keltainen Töpinän kierrätyskeskus on hyvä maamerkki). Käänny kohta sen jälkeen vasemmalle Pappilantielle, talo näkyy tien päässä. Parkkipaikat ovat pensasaidan vieressä.


Kapea vai lavea II (2).JPGVastatuulen voima (2).JPG