KotisivuOpiskeluTarinatProfessori Tolvanen kommentoi
Professori Tolvanen kommentoi
Nimi lienee tuttu lähes kaikille, jotka seuraavat tiedotusvälineitä. Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvaselta kysytään jopa päivittäin kommentteja oman alansa ajankohtaisiin asioihin, Anneli Auer -oikeudenkäynnistä yksityisen pysäköinninvalvonnan ongelmiin.
- Olen pitänyt ohjenuorana työskentelypaikkani Itä-Suomen yliopiston rehtorin kehotusta: Yliopiston tärkeä tehtävä on tuoda julki tietoa. Oman alan ajankohtaisuuksien kommentointi julkisuudessa on siis osa työtäni. Julkisuudesta en perusta, Tolvanen sanoo.

Pieni yksikkö panostaa

Itä-Suomen yliopiston Oikeustieteiden laitoksen varajohtaja kehuu, että ehdoton valtti heillä on joustavuus. Tenttejä voi usein suorittaa mistä päin maata tahansa. Lisäksi työelämäyhteydet ovat omaa luokkaansa. Esimerkiksi Verohallinto on tarjonnut monelle alaa opiskelleelle vastavalmistuneelle sujuvan tien työelämään.
- Pienen yksikön itärajan tuntumassa on tehtävä parhaansa. Ei ole itsestään selvää että opiskelijat muualta tulevat juuri tänne, Tolvanen sanoo.

Hedelmällistä yhteistyö on muun muassa pääkaupunkiseudun Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Parhain arvosanoin tietyiltä aloilta valmistuneita voi päästä suoraan Oikeustieteiden laitokselle lukemaan maisteriksi ja tuomaan sinne tuoretta näkökulmaa.Lue koko artikkeli VisitKarelia -teemajulkaisusta: