KotisivuOpiskeluTarinatIlosaarirockissa saa myös itkeä
Ilosaarirockissa saa myös itkeä
Nelikymppinen pohjoiskarjalainen festari kerää Joensuun Laulurinteelle artisteineen ja työntekijöineen päivittäin yli 27 000 kävijää. Joka kesä Rokkia on tekemässä yli tuhat vapaaehtoista työntekijää.

Tuottaja Katri Kilpiä koki ensimmäisen Ilosaarirockinsa 13-vuotiaana eli 20 vuotta sitten. Jo seuraavana kesänä hän ahkeroi vapaaehtoisena. Nyt takana on kuusi vuotta työntekijänä.

Paras muistosi Rokista?
Mieleen on painunut Zen Cafen keikka vuosia sitten: Taivaalla räiskyi kaunis ilotulitus, yleisö lauloi mukana. Tartuimme ystävien kanssa toisiamme käsistä kiinni ja pidättelimme itkua. Vedet tulivat silmiin tänäkin vuonna, kun viiden tuhannen hengen yleisö lauloi Kotiteollisuuden ja Joensuun Mieslaulajien mukana.

Mistä tunteikas meininki syntyy?
Karjalaisesta sydämellä tekemisestä ja hurtista huumorista. Ja siitä, että tapahtuman takana on yhdistys. Kaikki antavat täyden panoksensa, jotta tapahtumasta tulisi onnistunut. Palkinnon tehdystä työstä saa, kun lavan reunalta katsoo nauttivaa yleisöä.


Vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin? Lisätietoa Ilosaarirockin nettisivuiltaLue koko artikkeli VisitKarelia -teemajulkaisusta: