Ammuu!
lehma.jpg
Muurikki ja muut odottelevat opiskelijoita Kiteellä, jossa voi kouluttautua eläintenhoitajaksi. 120 opintoviikon koulutusohjelman järjestää Pohjois-Karjalan ammattiopisto (www.pkky.fi/Resource.phx/pkky/amo/kitee/koulutustarjonta/elaintenhoitaja).

Elokuvamaakunta

Haaveena elokuva-ala? Ota määränpääksi Pohjois-Karjala. Elokuvamaakunnasta saa sekä koulutusta että käytännön mahdollisuuksia. Karelia ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelmassa (www.karelia.fi/fi/hakijalle/98-amk-tutkinnot/kulttuuriala/94-viestinnan-koulutusohjelma) voi opiskella muun muassa käsikirjoittamista, äänisuunnittelua ja videotuotantoa sekä 3D-tuotantoa. Muun muassa Itä-Suomen elokuvakomissio (www.effc.fi) ja Markku Pölösen SF-Filmikylä (www.suomenfilmiteollisuus.fi/filmikyla) pitävät huolen, että alalla tapahtuu muutenkin. Alueella on filmattu kymmeniä elokuvia ja tv-sarjoja.

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelmassa voi suuntautua myös verkkomediaan. Ajankohtaista on muun muassa mobiilioppaiden suunnittelu eri puhelinmalleihin.Lue koko artikkeli VisitKarelia -teemajulkaisusta: