KotisivuOpiskelu
Opiskelu
ylakuva_opiskelu3.jpg

  Teini-iässä Reija unelmoi urasta elokuvan parissa, mutta muutamassa vuodessa toiveammatti vaihtuikin muotoilun puolelle. Reijan onneksi molempia voi opiskella oman maakunnan opinahjoissa, joten mielen muuttuessa uusikin uraputki aukeaa helposti – myös tekniikan ja talouden aloille.

lue-lisaa_opiskelu.jpg

Koulutus kantaa hedelmää

Pohjois-Karjala on trendikäs opiskelijamaakunta. Oppilaitokset vetävät opiskelijoita kautta koko Suomen ja yhä useammin myös maamme rajojen ulkopuolelta. Monialainen yliopisto, monipuolinen ammattikorkeakoulu sekä toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja aikuiskoulutuksen kokoava koulutuskuntayhtymä ovat Pohjois-Karjalan kilpailuvaltteja.

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Uudessa yliopistossa on noin 15 000 opiskelijaa ja siellä työskentelee noin 2 800 henkilöä. Yliopistolla on kampukset Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, terveystieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta.

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta nuorille ja aikuisille ja osallistuu aktiivisesti aluekehitystyöhön sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Käytännönläheinen yhteistyö ulottuu alueen elinkeinoelämästä kansainvälisten korkeakoulujen ja eri organisaatioiden aktiivisiin verkostoihin. Maakuntakorkeakoulu toimii maakunnan alueella ja virtuaaliopetus tekee mahdolliseksi opintojen suorittamisen myös etäopiskeluna ja työn ohessa.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän ammattiopistot Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa, Niittylahdessa, Nurmeksessa, Outokummussa ja Valtimolla sekä Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttavat koulutusta ja muuta palvelutoimintaa asiakkaiden tarpeiden mukaan eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Keskeisiä koulutusmuotoja ovat: ammatillinen peruskoulutus, ammatillinen aikuiskoulutus, oppisopimuskoulutus, vapaa sivistystyö ja kesäyliopistotoiminta. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä on saanut ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon vuosina 2004, 2008 ja 2012.
Opiskelijoita koulutusyksiköissä on n. 7750. Henkilökuntaa on n. 1000, josta opetushenkilöstöä on n. 650.

Opiskelijaelämää

Laadukkaan opetuksen lisäksi pääset Pohjois-Karjalassa nauttimaan myös vilkkaasta ja kansainvälisestä opiskelijalämästä viihtyisässä ympäristössä. Opiskelija-asuntoja on runsaasti ja esimerkiksi opiskelijoiden sosiaali- ja terveyspalvelut hoidetaan mallikkaasti. Viihtyvyyttäsi lisäävät monipuoliset kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä rock-kaupunkinakin tunnetun Joensuun ja maakunnan lukuisat tapahtumat.