Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Hiihtovaellus Majatalosta majataloon 2018

135,00 €
27.2.2018 - 28.2.2018

Kohteen kuvaus

Hieno hiihtovaellus halki piirakkamaan perinteisen hiihdon ja hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta.

Omatoiminen hiihtovaellus majatalosta majataloon Valtimolta Nurmekseen

Vaelluksen hiihtolatu kulkee, läpi karjalanpiirakkamaan, Valtimon Puukarista Nurmeksen Salmenkylään. Päivämatkat ovat 15-30 km, omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen.

Hiihdon jälkeen maistuu Karelia á la carte lähiruoka. Hiihtovaelluksella pääset maistamaan mm. erilaisia karjalaisia piirakoita. Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015!

Perinteisen tyylin ladut ovat moottorikelkalla hoidettuja luontolatuja.
Vaadittava kunto: Kuntoa mukavaan menoon, hiihtoa enimmillään noin 30 km päivässä.
Laduilla voi harrastaa koirahiihtoa! Musti maksutta mukaan :)
Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Puukarin Pysäkkiin ja hiihdettyänne
   vaelluksen teidät kuljetetaan takaisin autollenne. 
Ekologisesti perille. Retken alkupää, Puukarin Pysäkki sijaitsee aivan valtatie 6 lähellä.
   Pääset majataloon kätevästi bussilla (esim. Joensuu - Oulu), pysäkki on aivan majatalon
   edustalla.

VAELLUKSET 2018: 22.-25.3.2018

Hinta: 135€/vrk
Hintaan sisältyy: Täydenpalvelun hiihtovaellus: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, retkieväät, päivällinen), sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset ja retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja retkieväät. Hiihtovaellus laskutetaan jälkikäteen.

Lisähinnasta ja tilauksesta:
Hiihtovaellus opastettuna, hiihtovarusteet, lentokenttäkuljetukset: Joensuu tai Kuopio, lähtöpäivän sauna ja lounas, hierontapalvelu, savusauna, turvesauna, 1 hh 20 €/vrk.

Hiihtovaelluksen myynti: 
Karelia Expert Matkailupalvelu | Puh. 050 336 0707 | nurmes@visitkarelia.fi  

* HIIHTOVAELLUKSEN VOI OSTAA MYÖS VERKKOKAUPASTA
Huom! Kun ostat hiihtovaelluksen verkkokaupasta, merkitsethän varauksen lisätietoihin, milloin olet tulossa. Ostosi jälkeen olemme vielä yhteydessä sinuun sähköpostitse tai puhelimitse.

1) Klikkaa sivun yläreunasta VARAA ja siirry ostamaan.
2) Valitse kappalemäärästä haluamasi vaellusvuorokausien määrä.
3) Voit maksaa ostoksesi Suomen verkkomaksujen kautta.
4) Saat varausvahvistuksen sähköpostiisi. Varausvahvistus on kuittisi ostoksestasi.

 __________________________________________________________________

Hiihtovaelluksen ohjelma:

Tulopäivä

Saapuminen Valtimolle. Retki-info. Päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.
1. Hiihtopäivä
Hiihtovaellus alkaa Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Hiihtomatka n. 26 km. Reitin varrella ovat käytössä Haapaniemen tai Kalliojärven laavut makkaranpaistoa varten. Matkatavarasi kuljetetaan Laitalan Lomiiin. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Laitalan Lomissa.
2. Hiihtopäivä
Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee Hulkkolan maalaistalossa. Hiihtoreitti 27 km. Matkatavarasi kuljetetaan Majatalo Pihlajapuuhun. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa, Äksyjen Ämmien vieraana.

LISÄVUOROKAUSI
3. Hiihtopäivä
Pihlajapuusta hiihtoreitti jatkuu Pielisen poikki ja Kynsiniemen yli Männikkölän Pirttiin. Ritva-emännän maankuulujen karjalanpiirakoiden tuoksu tuntuu Pieliselle asti!
Hiihtomatka on n. 15 km. Jos matka tuntuu lyhyeltä, hiihtämistä voi jatkaa Pielisen yli Bomban talolle tai Hyvärilän matkailukeskukseen ja takaisin Männikkölään (8-12 km) Pirtille. Matkatavarasi kuljetetaan Männikkölään. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Männikkölän Pirtillä.
Lähtöpäivä
Aamulla aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Kuljetus takaisin autollenne majatalo Puukarin Pysäkkiin tai asemalle.

* Vaellusladun lisäksi voi hiidellä majatalojen omia maisemalatuja.
* Kaikki hiihtovaellukset säävarauksella.
 

Majatalosta majataloon retkien isäntäväet

Majatalo Puukarin Pysäkki on tunnettu puhtaasta lähi- ja luomuruoastaan, karjalaisesta ruokaperinteestä sekä hyvästä palvelusta. Majatalon emäntä Anni kertoo: ”Kaiken pohjana on oman maatilan tuotteet, tiedämme oikeasti, mistä raaka-aineet ruokaan tulevat.” Majatalo on noussut luomuruokaportaikolla jo viidennelle portaalle. Tutustu majataloon: www.puukarinpysakki.fi

Toinen majatalo on Laitalan Lomat Valtimon Karhunpään kylässä. Yritys tunnetaan myös porotilana tarjoten matkailijoille porotilatuotteita kuten poroajelua ja porotilavierailuja. Lisäksi Laitalan Lomat on suosittu juhlien viettopaikka. Tutustu majataloon: www.laitalanlomat.com

Kolmas majatalo on Majatalo Pihlajapuu Nurmeksen Salmenkylässä. Majatalo kuuluu Äksyille Ämmille. Äksyt Ämmät eli Minna Murtonen (ei tosin oikeasti äksy ollenkaan). "Sydäntäni lähellä ovat ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu. Teen paljon yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, ja nautin itsekin luonnossa liikkumisesta." Tutustu majataloon: www.aksytammat.fi

Neljäs majatalo on Männikkölän Pirtti. Männikkölän emäntä leipoo maan mainioimmat karjalanpiirakat, jotka ovat saaneet suosion ”ruuhkasuomessa” asti. Männikkölän piirakoita voi siis ostaa myös Helsingistä. Emäntä on pitopalveluiden ja karjalaisen ruokaperinteen todellinen grand old lady. Männikkölän Pirtillä on oma piirakkaleipomo Nurmeksen Porokylässä.  Tutustu majataloon: www.mannikkolanpirtti.com

Lisäksi hiihtovaellustuotteessa ovat mukana paikallinen kuljetusyrittäjä, hieroja, varustevuokraamo sekä Karelia Expert Matkailupalvelu Oy eli toteutamme todellista pienyrittäjien yritysyhteistyötä.

Tarjoamme luonnonläheisiä, liikunnallisia lomia; tavallisia luontoelämyksiä, joista matkalaisilla on aikaa nauttia. Haluamme tehdä retkistä ja lomista mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Päätöksissä otetaan huomioon ympäristölle aiheutuvia haittoja. Tällaisia periaatteita ovat esimerkiksi: julkisten kulkuneuvojen käyttö, paikallisten pienten matkailuyritysten majoitus- ja ruokailupalvelujen suosiminen, lähiruoka sekä tavallisten arkipäiväisten ilojen tarjoaminen; sieniretki, aamiainen ulkona, metsämarjahillot, puulämmitteinen sauna ja yrttinen iltatee.

*Tuoteperheeseen kuuluvat myös Majatalosta majataloon pyörävaellus, Majatalosta majataloon pyöräillen ja meloen, Majatalosta majataloon yrttivaellus, Majatalosta majataloon ruokamatka.

» Majatalosta majataloon retket

» Kuvia matkan varrelta Hiihtovaelluksilta

Lue lisää Hiihtovaellustuottesta Maaseudun tuleisuuden Kantriliitteen jutusta. TÄÄLTÄ
Lue lisää Hiihtovaellustuottesta Hesarin matkailuteeman jutusta. TÄÄLTÄ
__________________________________________________________________

 

 

Varaukset, lisätiedot ja kyselyt

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Kauppatori 3, 75500 NURMES
Puh.050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk
Odota hetki ladataan lisää...
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu