Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Sinun lomasi / Lomavinkkejä / Lapsiperheille

Lapsiperheille


Mukulakatu, Carelicum, Joensuu

Pohjois-Karjalan museon yhteydessä oleva Mukulakatu – lasten oma satukaupunki - on kaikkien lasten suosikkipaikka. Sinne tullaan leikkimään ja viihtymään perheen kesken ja yhdessä muiden lasten kanssa. Mukulakadun tunnelmallinen puukaupungin kuja taloineen, toreineen ja satamineen on täynnä monenlaista toimintaa, tekemistä ja elämyksiä. Nukketeatteria, roolileikkejä ja tarinoita kerrataan vielä kotonakin.

Kasvitieteellinen puutarha Botania, Joensuu

Joensuun Botania on yleisölle avoin kasvitieteellinen puutarha ja trooppinen perhospuutarha Noin 700 lajin kasvihuoneissa ovat edustettuina tropiikki, subtropiikin kesä- ja talvisadealueet ja aavikko.Ulkopuutarhassa on mm. ravinto-, mauste-, myrkky-, lääke- ja koristekasvien kokoelmat. Tropiikin osastolla kultatöyhtökakadu Juuso ja amatsonipapukaijat Lasse ja Ilmari juttelevat yleisölle. Trooppiset perhosia lentelee puutarhassa ympäri vuoden (niiden määrä on talvella vähäisempi).

Joensuun kaupunginteatteri

Joensuun kaupunginteatterilla on kausittain ohjelmistossaan joko omana tuotantona
tai vierailuesityksinä tuotettuja näytelmiä tai esityksiä lapsille. Klikkaa teatterin
nettisivuille tästä.

Kiteen eläinpuisto

Suomen neljänneksi suurin eläinpuisto löytyy Kiteeltä. Kiteen Eläinpuisto – Kitee Zoo tarjoaa mielenkiintoisia elämyksiä kahden kilometrin mittaisen maisemapolun kulkijoille. Eläinpuistosta löydät yli 50 lajia ja lähes pari sataa yksilöä. Kotimaisia eläinlajeja edustavat mm. karhut ja ilvekset. Lisäksi eksoottisia eläinlajeja on runsaasti ympäri maailmaa.

Luontopirtti Mesikkä, Ilomantsi

Parppeinvaaralla Ilomantsissa sijaitseva Luontopirtti Mesikkä rakennettiin Runonlaulajan pirtin takana sijaitsevaan laajennettuun Kestipirttiin vuonna 2011. Mesikän näyttelyn pohjana on ilomantsilaisen opettajan Heimo Rautavan täytettyjen eläinten kokoelma, joka muodosti entisen Ilomantsin Erä-ja eläinmuseon. Luontopirtti Mesikässä on nähtävissä pohjoiskarjalaisen luonnon tyypillisimmät eläinlajit, upeita maisemia ja aistittavissa tunnelmallinen äänimaisema. Näyttelytilaan rakennetuissa dioraamoissa tutuiksi tulevat niin suomaisema kuin kuiva kangasmetsä eläimistöineen. Lisäksi Luontopirtti Mesikässä voi perehtyä muun muassa kansanuskomuksiin, kuunnella kurkien ääntelyä ja kurkistaa karhuluolan uumeniin.

Elämyspiha Pikku Kili, Lieksa

Koko perheen elämyspiha Pikku Kilissä voit tutustua useisiin eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai vaikkapa eksoottisiin laamoihin. Kesäisin elämyspihalla on jopa 250 eläintä. Alueella on hyvä uimaranta ja viihtyisät kodat, joissa voi syödä omia eväitä. Alueella on myös kioski, jonka laajalla terassilla voi nauttia käsintehtyjä munkkeja ja ihastella upeita vaaramaisemia. Rohkeimmat voivat kiivetä katsomaan maisemia 22 m korkeasta näköalatornista, josta aukeaa huimat maisemat kohti Kolia ja Venäjän rajaa.

Nukke- ja nalletalo, Ilomantsi

Ilomantsin nukke- ja nalletalo esittelee paikallisten ja muiden pohjoiskarjalaisten nukkeharrastajien nukkeja ja nalleja. Kokoelmiin kuuluu yli 3000 nukkea, nallea ja leikkikalua, joista vanhimmat ovat 1920-luvulta.

Lasten Kaivos, Outokumpu

Lasten Kaivos on monipuolinen kaivosaiheinen teemapuisto keskellä Outokummun Vanhan kaivoksen kiehtovaa kaivosaluetta.  Kaivoksessa lapsi voi tutustua oman leikin ja kokemisen avulla kaivosmaailmaan

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu