Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Pohjois-Karjala / Pielisen Karjalan seutu

Pielisen Karjalan seutu

Pielisen Karjalan seutu koostuu kahdesta kaupungista; Lieksa ja Nurmes, sekä Valtimon ja Juuan kunnista. Kolin jylhät maisemat ja Pielisen puhdasvetiset vesistöt kutsuvat sinut eräilemään ja virkistäytymään Pielisen Karjalaan.

Tervetuloa Pielisen karjalaan
Uljaan Pielisen ympäritö tarjoaa runsain mitoin perisuomalaista nähtävää ja koettavaa.

Kolin kansallismaisema ja alueen kansallispuistot, Ruunaan kosket ja koko Pielisen Karjalan puhdas luonto tarjoavat matkailijalle mahdollisuuksia ja palveluja vaikka koko kesäksi.

Kolin matkailualueella on hyvät mahdollisuudet lepoon ja virkistykseen. Herajärven Kierroksen laaja polkuverkosto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja monet muut aktiviteetit antavat kesälomaan sisältöä. Kesän 2016 uutuutena ovat risteilyt kantosiipialuksella. SuviExpress aloittaa saannollisen liikenteen Kolin,Vuonislahden ja Lieksan välillä. Alus tekee risteilyjä myos Kolin lähisaaristossa päivittäin. Autolautta MS Pielinen, joka liikennöi Kolin ja Lieksan välillä, aloittaa liikenteen juhannuksen jälkeen. Matka Kolilta Lieksaan ja Ruunaalle taittuu näin supsikkaasti! Jos mieli on vesille, niin Kolilta voi myös vuokrata kanootin tai veneen tai vaikkapa satamaravintola Alamajan edessä ottaa vauhtia veteen jättitrampoliinilta. Hemmottelua loman ohessa tarjoavat Kolin kylpylät, kauneushoitola tai erilaiset hoitosaunat ja hieronnat. Hyvällä ruoalla voi helliä itseään alueen kahviloissa ja ravintoloissa. Nauti lomasta Kolilla!

Lieksassa luonto ja kulttuuri kulkevat käsi kädessä. Lieksassa, Kolin kaupungissa, on vauhdikkaita luontoaktiviteetteja molemmin puolin Pielistä. Kesällä luonnon vetovoimaa täydentää monipuolinen kulttuuritarjonta. Lieksan Vaskiviikolla kilpailevat käyrätorvensoittajat ja artistivieraana on mm. vaskiseitsikko Septura Lontoosta. Pielinen Soi -festivaali järjestää useita tasokkaita konsertteja mm. Kolilla ja Paaterin kirkossa Vuonisjärvellä. Monola-gaalakonsertti, Sibelius Inspiration -multimediakonsertti järjestetään Lieksan Kulttuurikeskuksessa 9.7. Sibeliusten häämatkakohteeseen, Monolan aittaan tehdään veneretkiä Lieksan satamasta. Raja-alueen sotahistoriaan pääsee syventymään Rukajärvikeskuksen näyttelyssä ja Rukajärven tien kierroksella opas kertoo koskettavia tositarinoita sota-ajan tapahtumista. Ruunaan retkeilyalue tarjoaa kävijöilleen luonnonläheisiä elämyksia. Erämaan rauhasta pääsee nauttimaan esim. melontaretkellä Jongunjoella tai Patvinsuon kansallispuiston Suomunjärvellä. Luonnoneläimiä voi kuvata ja tarkkailla turvallisesti katselukämpässä kesäyössä.

Nurmes on tuttu erityisesti Bomban talosta, karjalaiskylästä, karjalanpiirakoista
ja upeasta luonnosta. Karjalaisen elämän menon lisäksi alueelta löytyy
mitä parhaimmat luontoaktiviteetit, kylpylähemmottelut, ja perinteiset mökkilomat.
Monipuolisessa kesän tapahtumatarjonnassa on jokaiselle jotakin.
Tervetuloa nauramaan kesäteattereihin, löytämään sen kadoksissa olleen
aarteen Rompepäiviltä tai tapaamaan tuttuja iltatorille kesämaanantaisin.
Nurmeksen uusiin vanhan kauppalan kävelyreitteihin kannattaa ehdottomasti tutustua ja lähteä aikamatkalle kiireettömästi.

Valtimon maisema on ihailtavan kaunis. On vaaroja, vesistöjä, kyläaukeita ja
erämaata. Jo Elias Lönnrot ylisti matkakuvauksissaan tämän alueen kauneutta: ”Seudut ovat kauneimpia maassa lampineen, lahtineen, niemineen, kannaksineen ja metsineen. Valtimolla karjalainen kulttuuriperintö elää vahvasti tätä päivää. Karjalaisuus on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja esim. karjalankielen taitajia löytyy edelleen Valtimolta. Valtimolla voi myös tutustua näin etelässä harvinaisiin poroihin, maistaa maan mainiota luomuruisleipää ja oppia myös valmistamaan tätä todellista suomalaista ”super-ruokaa.” Tai voit tehdä aikamatkan historiallisesti arvokkaaseen Murtovaaran talomuseoon. Museo on ainutlaatuinen käyntikohde Suomessa.
vaakaviiva_465.jpg

 

Selaa Pielisen Karjalan esitettä
 • Majoitus
 • Aktiviteetit
 • Palvelut
 • Käyntikohteet ja nähtävyydet
 • Reitit
-
Näytä palvelut
Hakutuloksia ei löytynyt
Hakutuloksia päivitetään
Näytä vain varattavissa olevat

Pinta-ala m2
Makuuhuoneita kpl
henk
Alue
Varaa Tutustu
Online
Varattu
Odota hetki Ladataan lisää......

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu